"Karar yanlı bir karardır"

"Karar yanlı bir karardır"

''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın''

"Karar yanlı bir karardır"
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor'u konuk ettikleri karşılaşmanın tatil edilmesi kararının yanlı olduğunu savunarak, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın'' dedi.

Sümer, yaptığı açıklamada, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor'un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.

Diyarbakır'da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır'' diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz da hakemin ''tatil'' kararını yanlış bulduğunu, Bursa'da oynanan maçta Diyarbakırspor takımının karşılaştığı ve yaşadığı olayların daha büyük olduğunu savundu.

Bursa'da çıkan olaylarda maçın tatil edilmediğini kaydeden Kılavuz, ''Bu tatil kararı kente olumsuz yansıyacaktır. Karar tatil olmamalıydı. Federasyonun bu kararla ilgili toplanıp yeni bir karar almasını umuyoruz. Maçın tatil edilmemesi gerekiyordu'' diye konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar ise Bursa'da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor'a yönelik yabancı madde atılması olayına rağmen maçın tatil edilmediğini belirtti.

Diyarbakır'da hiçbir anons yapılmadan hakemlerin soyunma odasına gittiğini aktaran Aktar, şöyle konuştu: ''Hakemin amacı maçı 90 dakika oynatmak değildi. Hakemler, maçın oynanması için gereğini yapmadı. Aylardır bu maçla ilgili gerginlik vardı. Federasyon ne yazık ki bu maçın tansiyonunu düşürmek için gerekli duyarlılığı göstermedi. En adil karar, maçın tekrar edilmesidir. Diyarbakırspor'un hükmen yenik sayılması yanlış olur. Hakem yanlı bir karar verdi. Maçın tatil edilmesini gerektirecek kadar büyük olaylar yaşanmadı.''

Öte yandan Diyarbakırspor yönetiminin, saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Etiketler :