Karargaha baskın yok

Karargaha baskın yok

Genelkurmay Başkanlığı, son Ergenekon operasyonunda Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda arama yapıldığı haberlerini yalanladı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, önceki gün yapılan Ergenekon operasyonu kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda arama yapılmadığını açıkladı. Gürak, sadece bir binbaşı ve bir astsubayın gözaltına alındığını söyledi.

BAZI BİLGİLER YANLIŞ

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Ergenekon operasyonunu kastederek gözaltılarla ilgili hukuki süreç hakkında bir şey söylemeyeceğini belirterek konuya ilişkin bazı yanlış haberlerin basına yansıdığını kaydetti.

2 PERSONELE GÖZALTI

Tuğgeneral Gürak, "Şunu açıklayabilirim: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda bir arama yapılmamıştır. Dün muvazzaf personelden sadece bir binbaşı ve bir astsubay gözaltına alınmıştır" dedi. Gürak, ayrıca 22 Mayıs-5 Haziran arasında 15 el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini, 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini de söyledi.

2'si muvazzaf 7 kişi gözaltında

Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'ın Beykoz Poyrazköy'deki arazisinde ele geçirilen cephaneliklerle ilgili önceki gün yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Ergenekon soruşturnasını yürüten yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunudğu bazı illerde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınanların sayısının 6 olduğu öğrenildi. İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 'arama' kararıyla yapılan operasyonlarda Ankara GATA'da görevli iki kadın memur ile Hava Kuvvetleri personeli bir sivil kadın memur gözaltına alınmıştı. GATA'da görevli iki Albay'ın da evinde arama yapılmıştı. Gözaltına alınanlardan birinin binbaşı diğerinin de astsubay olduğu öğrenildi. Öte yandan dün de tutuklu sanıklardan Albay Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk Ankara'da gözaltına alındı. Bürosunda arama yapılan Serdar Öztürk İstanbul'a gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :