Karargah'ta Olağanüstü Tedbirler

Karargah'ta Olağanüstü Tedbirler

Arka arkaya sızan belgelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nde konuya ilişkin önemli tedbirler alınmaya başlandı. İşte alınan tedbirler...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bilgi güvenliğini sağlamak ve belgelerin sızmasını önlemek için yeni tedbirler getirildi. Daha önce girişte yapılan üst araması, artık çıkışta da yapılacak.

Belge sızıntısını önlemek için geliştirilen arama şartında, herhangi bir kışlaya giren kişinin hem girişte hem de çıkışta üst araması yapılacak.

Yeni başlatılan uygulamada aynı şey x-ray cihazlarını da kapsıyor. Yani bundan böyle kışladan çıkan kişilerin de çantaları da aranacak.

Karargahta alınan bir başka tedbir ise çaycı erlere yönelik oldu. Pek çok birimde çaycı olarak çalışan erlerin çalışmasına son verilirken, yerlerine çay makinesi yerleştirildi.

Üst düzey askeri personelin bulunduğu bölümlere erlerin ve özel kartı bulunmayanların girişi kesinlikle yasaklandı.

Kışlada köstebek tedbirleri en yoğun olarak cep telefonlarına uygulandı. Bu konuda hassasiyet en üst noktaya çıkarılırken, kışla ve askeri birimleri cep telefonu ile giriş kesinlikle yasaklanırken, aramalar da sıklaştırıldı.

Tedbirlerin daha da genişletilmesini amaçlayan askeri yetkililer, yönetmelikleri belge güvenliğine yönelik tekrar gözden geçiriyorlar. Gizli bilgi ve belgelere ulaşabilecek askeri personel sayısı önlemler çerçevesinde daha sınırlandırılacak.

Etiketler :