Karargah'tan andıç sorgusuna

Karargah'tan andıç sorgusuna

Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devreden Orgeneral İlker Başbuğ, 'internet andıcı' soruşturması kapsamında ifade verecek.

Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devreden Orgeneral İlker Başbuğ, 'internet andıcı' soruşturması kapsamında ifade verecek. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, ifadeye çağırdığı 19 kişinin sorgusunun tamamlanmasının ardından Başbuğ'a da davetiye gönderecek.

SEDA KILIÇ'ın haberi

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen “internet andıcı' ile ilgili soruşturmada yeni gelişme! Genelkurmay Başkanlığı'nı devreden Orgeneral İlker Başbuğ, soruşturma kapsamında ifade verecek. Soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz, şu ana kadar Orgeneral Hasan Iğsız'ın da aralarında olduğu 11 kişinin 'şüpheli' sıfatıyla ifadesini aldı. Öz, soruşturma kapsamında ifadesini alacağı 19 kişiden biri olan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası sanıklarından Albay Dursun Çiçek'i en son sorgulayacak. Tüm sorguların tamamlanmasının ardından Başbuğ'un da soruşturmada ifadesinin alınması için Zekeriya Öz harekete geçecek. Öz, Başbuğ'a 'bu sitelerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından kurulup kurulmadığını' soracak. Savcılık, önümüzdeki günlerde Başbuğ'a ifadeye gelmesi için davetiye gönderecek. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerin ve dinlenen tanıkların planların, emir komuta zincirinde hazırlandığını, onaylandığını söylemeleri ve elde edilen bilgiler doğrultusunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da ifadesine başvurulacak.

IĞSIZ KABUL ETMEDİ
Hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı öne sürülen ve basında haber olduktan sonra yayını durdurulan 'internet siteleri'nin Albay Dursun Çiçek'in Orgeneral Hasan Iğsız ile yaptığı görüşme sonrasında tekrar faal hale getirildiği iddia edilmişti. Savcılık sorgusunda bu görüşme kendisine sorulan Iğsız'ın bunu kabul etmediği de öğrenildi.

HAYHAY NOTUYLA BAŞLADI
Savcı Zekeriya Öz'ün 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın da aralarında olduğu 19 kişiyi ifadeye çağırdığı soruşturma, 2. Ergenekon davası tutuklusu emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım'ın evinde yapılan bir aramada ele geçen 'Hayhay' isimli notla bir başladı. Belgede iddiaya göre Genelkurmay'ın kara propaganda yapmak üzere kurdurduğu sitelerle ilgili ipuçlarının olduğu iddia ediliyordu.

MHP lideri ile bir saatlik veda buluşması
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye veda ziyaretinde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme, 1 saat sürdü. Başbuğ'un Başbakan'la yaptığı veda görüşmesi 1 saat 45 dakika CHP lideri Kılıçdaroğlu ile birbuçuk saat sürmüştü.

AKŞAM

Etiketler :