Karargahtan Şok Cevap

Karargahtan Şok Cevap

Savcılar Kafes sanığı bir yarbayın darbe planını Deniz Kuvvetlerine sordu. Bakın Deniz Kuvvetleri'nden nasıl bir cevap geldi?..

Mart ayı içinde Kafes sanığı bir yarbayın kurmaylık tezi adı altında bir darbe planı yazdığı ortaya çıkmıştı. Savcılık medyaya yansıyan bu olayı ihbar kabul etti ve Deniz Kuvvetlerine sordu. Bakın darbe tezi için nasıl bir cevap geldi?

Bugün Gazetesi 7 Mart 2010 günü Kurmay Yarbay Halil Özsaraç'a ait olduğunu iddia ettiği bir "tez" yayınladı. Adı Türkiye'yi kafesleme planında hücre lideri olarak geçen Kurmay Yarbay Halil Özsaraç, o tezde askeri bir müdahalenin inceliklerini anlatıyordu.

2002 yılında hazırlandığı ileri sürülen ve Gazetenin darbe tezi olarak nitelediği o çalışmada siyasi hesaplar da dikkat çekiyordu.

Özsaraç milletin sevdiği kanaat önderlerine Millete Komplo planına benzeyen kumpaslar kurmak gerektiğini de anlatıyordu...

Savcılık Bugün Gazetesi'nin yaklaşık bir ay önce yayınladığı haberi ihbar kabul etti. Ve skandal tezi Deniz Kuvvetleri'ne sordu... İddialara göre Komutanlık aynen şu cevabı verdi...

Gazete bu tezle Halil Özsaraç'ın terfi ettiğini iddia ediyordu. Kamuoyu şimdi merak ediyor. Milletin kutsal inançlarına müdahale etmek gerektiğine inanan ve siyasete yön vermeyi düşünen bir kişiyi terfi ettirenler kimler ve bu tez neden hala demirbaş..


Etiketler :