KARATAY, 12. MEVLÂNÂ ŞİİR ŞÖLENİ

KARATAY, 12. MEVLÂNÂ ŞİİR ŞÖLENİ

Karatay Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin her yıl birlikte organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni ve Şiir Atölyesi ”, bu yıl da Türkiye’nin farklı şehirlerinden şairleri ve sanatseverleri Konya’da buluşturacak.

Karatay Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin her yıl birlikte organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni ve Şiir Atölyesi ”, bu yıl da Türkiye’nin farklı şehirlerinden şairleri ve sanatseverleri Konya’da buluşturacak. Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin Konya için çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Medeniyet birikimimizle irtibatımızı asla koparmadan; ilim, fikir, hareketlerini desteklemeye şiire,edebiyata, sanata katkı vermeye gayret ediyoruz . Bu düşünceden hareketle tertip ettiğimiz şiir şölenine ,3 Eylül Cumartesi akşamı tüm hemşehrilerimizi, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan değerli şairlerin kendi sesinden okuyacakları şiirleri dinlemeye Mevlânâ Dergahı Gül Bahçesine davet ediyorum” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise, “Konya Hz. Mevlânâ ‘dan dolayı şiirin başşehridir ve bu sebepledir ki hz. Pirin adıyla geleneksel hale gelen Mevlânâ Şiir Şöleni’nin 12’ncisini gerçekleştirmenin güzelliğini,mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz”dedi.


Edebiyatımızda önemli dergilerde şiirleri yayınlanan ve şiir kitapları bulunan günümüz şairlerinin katılımıyla , “12. Mevlânâ Şiir Şöleni ve Şiir Atölyeleri” programları bu yıl yine Konya Karatay’da Mevlânâ’nın huzurunda yapılacak. Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni ve Şiir Atölyeleri”, 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Konya’nın kültür ve sanat dünyasını bir araya getirecek etkinlikte birbirinden değerli şair sanatseverlerle hem sohbet edecek hem de en güzel şiirlerini Konyalı sanatseverler için seslendirecek. TYB Genel Başkanı Prof.Dr.Musa Kazım Arıcan , TYB kurucu başkanı ve TYB Vakfı başkanı D. Mehmet Doğan ,ile Gaziantep, Kahramanmaraş ve Ankara şube başkanları da onur misafiri olarak programa katılacakları belirtildi.


ŞİİR ŞÖLENİ 2. ŞİİR ATÖLYELERİYLE BAŞLIYOR


12. Mevlânâ Şiir Şöleni günü sabahı , bu yıl ikincisi düzenlenecek olan şiir atölyelerinde belirlenen başlıklarda şairlerin düşüncelerini ifade etmeleri ile başlayacak. Cumartesi günü saat 10:00 ile 17.00 saatleri arasında Konya İl Halk Kütüphanesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde gerçekleştirilecek olan şiir atölyelerinde; Genç Şiir, Genç Şiirin Dijital Kültürle İmtihanı, Şiir-Sanat İlişkisi ile Yeni Gelişmeler ve Şiir Kitaplarının Yayını Meselesi başlıklarının ayrıntılarıyla ele alınacağı belirtildi.


KONYA ŞİİRE YİNE KARATAY’DA DOYACAK


“12. Mevlânâ Şiir Şöleni ” ise 3 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00’da Mevlânâ Gül Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Açık sema alanında yapılacak Şiir Şöleni ile sanatseverlere adeta bir şiir ziyafeti verilecek.


İŞTE ŞÖLENE KATILACAK ŞAİR VE KONUK YAZARLAR


Öte yandan 12. Mevlânâ Şiir Şöleni ve Şiir Atölyeleri programına katılacak olan şair ve yazarlar da belli oldu. TYB Genel Başkanı Prof.Dr.Musa Kazım Arıcan, TYB kurucu başkanı ve TYB Vakfı başkanı D. Mehmet Doğan ,ile Gaziantep, Kahramanmaraş ve Ankara şube başkanlarının onur misafiri olarak katılacakları programa davet edilen şairler, Ahmet Kot, Ali Bektaş, Ali Saçıkara, Ali Sali, Atilla Yaramış,Burhan Sakallı, Ercan İriş, Ertuğrul Rast, Ethem Erdoğan, Hakan Şarkdemir, Hasan Ukdem, Hicabi Kırlangıç, İbrahim Çifci, İbrahim Demirci, İdris Ekinci, M. Melih Erdoğan, Mehmet Can Doğan, Mehmet Kurtoğlu, Meryem Kılıç, Mustafa Köneçoğlu, Osman Özbahçe, Resul Tamgüç, Sevgi Yerlioğlu, Sümeyra Yaman, Şaban Halis Çalış, Şakir Kurtulmuş, Tayyip Atmaca, Vural Kaya ve Yasemin Kapusuz olup şiirseverlere şiirlerini seslendirecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.