Karayalçın'ı kızdıran anket!

Karayalçın'ı kızdıran anket!

Gökçek, MHP tabanından oy isterken sağ seçmen için CHP tehlikesini göstermişti.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Melih Gökçek'in MHP'nin oyları CHP'ye yarar sözlerini doğruladı. İlk kez bu kadar açık konuşan Karayalçın, "MHP kazanamaz ancak aldığı oylar benim işime yarar" dedi. Karayalçın'ın IPSOS'un anket sonuçlarını ise kabul etmedi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan ve gazeteci konuklarının sorularını yanıtladı. Ankara'daki siyasi denklemi değerlendiren Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i sevindirdi.

İşte Karayalçın'ın Gökçek'i doğrulayan o ilginç sözleri;

1994 yılından buyana ama daha da belirliğin olarak 99 ve 2004 yılı seçimlerinde Melih Gökçek'in seçimleri kazanmasındaki en temel nedenlerden birisi de MHP'ye genel seçimlerde oy veren hemşehrilerimiz oylarını yerel seçimlerde kendisine çekmesidir.

"MHP'NİN OY ORANI BELLİ"

Ankara'da MHP'nin yüzde 15 dolaylarında bir oyu var. Zaman zaman yüzde 12'lere düşüyor zaman zaman yüzde 15'lerin üzerine çıkıyor Ankara'da. Ama önemli bir oy oranı hiç kuşkusuz. Millet Meclisi seçimlerinde, il genel meclisi seçimlerinde bu dolaylarda oy alırkan MHP, büyükşehir seçimlerinde bu oyun yaklaşık dörtte üçü şimdiye kadar Melih Gökçek'e gidiyordu. Şimdi durum değişti. MHP bu seçimlerde farklı bir anlayışla, farklı bir hazırlıkla girdi.

"KEÇİÖREN EZBERİ BOZDU"

Sayın Mansur Yavaş, belediye başkanlığından gelen bir kişi. Ayrıca öyle görülüyor ki öyle anlaşılıyor ki örgütün üzerinde belli bir etkisi var. Bu nedenle Mansur Yavaş bu seçimlerde yüzde 15-20 dolaylarında bir oy oranı alır. Bu bugüne kadar ki işleyişi çok derinden etkileyecek bir gelişme. Birde buna Keçiören'deki gelişmeyi eklersek, onunda siyasi sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu hem ezberi bozdu hem de işleyişi değiştirdi. Bu benim içinde çok önemli bir fırsat oluşturacağını düşünüyorum. Herkes kendi oyunu alırsa emanet oylarla bu iş yürümesse önemli bir sonuç alınacağını düşünüyorum

"MHP'NİN YÜKSELİŞİ BANA YARAR"

Bana gelen anketlerden Sayın Mansur Yavaş'ın yüzde 15-20 dolaylarında oy alacağını görüyorum. Doğrusu bu oy oranın artması yükselmesi benim için endişe verici bir gelişme olmaz. Yani yüzde 25'e çıksın hatta aşsın. Bu benim için endişe verici bir şey olmaz. Tersine bana olumlu katkıda bulunan bir gelişme olur diye düşünüyorum.

"MHP'NİN KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Doğrusu onu olanaklı görmüyorum. Şu açıdan olanaklı görmüyorum. Geçmiş dönemlerde baktığımızda, ben çok aday oldum Ankara'da. Yani hemen hemer her 5 yılda bir aday oldum. Bu seçimlerde belli bir oranın üzerinde oy aldım sürekli. Bu sadece seçime girdiğim partinin oy oranıyla açıklanacak bir durumda değildir. Çünkü 89'dan beni hemşehrilerime farklı bir Ankada profili çizdim. Bunu bir ideoloji meselesi olarak görmediğimi söyledim. Hatta bir dönemde Türkiye'de emanet bir oy dönemi vardı. Ben emanet oy istemediğimi söyledim. Ben bir Ankara birliği kurmak istedim. Bunu partilerin oy oranlarıyla açıklamak söz konusu değildir. Bu gelişme Melih Gökçek'in kullandığı bir aracın elinden alınmasıdır.

KARAYALÇIN'I KIZDIRAN ANKET

Karayalçın, araştırmayı yapan IPSOS'un Türkiye'de ilk kez böyle bir anket çalışması yapmasına atıfta bulunarak, "Galiba ilk kez yapıyorlar, belki onun vermiş olduğu bir sorun bir sıkıntı var" dedi.

Anket sonuçlarının doğru kabul edemeyeceğini ifade eden Karayalçın, "Bu doğru olamaz. Bu söz konusu olamaz. Tartışılacak bir büyüklük olduğunu bile düşünemeyiz" şeklinde konuştu.

Ankara'da 1989, 1999 ve 2004 yıllarında aday olduğunu hatırlatan Karayalçın, 2004'te en düşük oyu aldığını ve o zaman bunun yüzde 22 olduğunu belirtti. 2004'te CHP'nin adayının yüzde 11 oy aldığını vurgulayan Karayalçın, DSP'nin de Ankara'dan aday çıkartmadığını vurgulayarak "Gökçek'le başa baş bir yarış içindeyiz. Mansur Yavaş'ın oyu ise yüzde 15-20 dolaylarında" dedi.

Etiketler :