Karayılan Kemal Burkay'ı tehdit etti

Karayılan Kemal Burkay'ı tehdit etti

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geri dönen Burkay'la ilgili konuştu.

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan, 31 yıl sonra Türkiye’ye dönen Kürt şair ve siyasetçi Kemal Burkay'ın bile bile devlete hizmet ettiğini söyleyerek üstü kapalı tehdit etti.

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan, 31 yıl sonra Türkiye’ye dönen Kürt şair ve siyasetçi Kemal Burkay ile ilglii rahatsızlığını bir kez daha dile getirdi. Daha önce Burkay’ı özel savaş borazanı olarak suçlayan Karayılan, bugün de AK Parti’nin açılımına destek vererek kendilerine zarar verdiğini dile getirdi.

Terörörgütünün yayın organlarına açıklamalarda bulunan Karayılan, AK Parti’nin yeni bir taktikle PKK’ya karşıt konuşan Kürtleri öne çıkarma suretiyle alternatif oluşturmaya çalıştığını iddia etti. “Hiçbir Kürt ve hiçbir Kürt siyasetçisi bu sömürgeci siyasetin bir figüranı olmamalıdır. Ben bunu genel olarak söylüyorum ve bu politika zaten gizli değil, açık yürütülüyor. Burkay ve arkadaşlarının da devletin bu politikasını iyi bildiklerine eminim. Buna rağmen bu politikaya pirim veren bir görüntünün çiziliyor olması tercihlerinin bu yönde olacağını gösteren bir tablodur.” diyen Karayılan, Burkay’ın bu tutumundan vazgeçmesini umduklarını dile getirdi. Karayılan şunları söyledi:

“Sen hangi taraftasın bu önemlidir. Tarafsızlık da olabilir, bu doğrudur ama tarafsız olmanın da bir üslubu vardır. Sözlerin, davranışların üslubun kime hizmet ediyor, burası önemlidir. Bu açıdan yaklaşıldığı vakit, Kemal Burkay’ın gelişinin AK Parti’ye hizmet ettiği gerçeği rahatlıkla görülmektedir. Bir yandan sözüm ona iyi Kürt gösterilirken, diğer yandan ise ‘kötü Kürt zaten PKK’dir’ propagandasıyla ‘Aslında AKP’nin Kürtlerle bir sorunu yok. Bak işte 31 yıl sürgünde kalmış bir Kürdü bile bu kadar ağırlıyor’ mesajı verilmektedir. Bu, AKP’ye bulunmaz bir fırsat sunmuştur. Bununla birlikte zaten Kürt siyasetinin de ne kadar yanlışlarla dolu olduğunu, dolayısıyla çözümün bu nedenden dolayı gelişmediğini söyleyerek, PKK’nın çözüme gelmediğini yansıtmak çok büyük bir çarpıtma ve haksızlıktır.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.