Karayılan Öcalan'ı bitirecek...

Karayılan Öcalan'ı bitirecek...

Son dönemlerde terör örgütünde Karayılan ile Öcalan’ın söylemlerinin farklılık göstermesi dikkat çekici.

Son dönemlerde terör örgütünde Karayılan ile Öcalan’ın söylemlerinin farklılık göstermesi dikkat çekici.

İmralı'da yatan bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, son dönemlerde BDP üzerinden tabanına sükunet çağrısı yapıyor. Özellikle BDP’ye yaptığı “PKK yasadışı silahlı bir örgüttür. BDP’yi PKK’dan uzak tutun” çağrıları günlerdir konuşuluyor.

KCK’nın son açıklamasından sonra Güneydoğu’da başta Yüksekova olmak üzere birçok şehir merkezinde eylemler başgösterdi. Bu eylemlerde BDP yöneticileri yine ortaya çıktı. 15 Şubat’la ilgili açıklamalar da yapan BDP’liler, PKK’lılarla içiçe geçti.

Böylece Öcalan’ın istediğinin tam tersi bir görüntü oluştu.

Bu durum DTP’nin kapatılmasının hemen arkasındanda yaşanmıştı. Murat Karayılan, 14 Aralık 2009’da, DTP’lilerin kapatılma olduktan sonra aldıkları “Sine-i Millet” kararını desteklediklerini ve bu kararın arkasında durulması gerektiğini söyledikten sadece 3 gün sonra 17 Aralık 2009’da avukatlarıyla yaptığı görüşmede, “Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir” açıklamasını yapıverdi.

İki ay önce gerçekleşen bu olayın ardından gerçekleşen bu ikinci durum, Karayılan ile Öcalan arasında bir ayrılık mı var sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :