Karayılan: Türkiye'ye karşı savaşı durdurabiliriz

Karayılan: Türkiye'ye karşı savaşı durdurabiliriz

Terörist Murat Karayılan, İran'ın PJAK'a saldırılarının devam etmesi halinde İran'a saldırabileceklerini açıkladı.

Radikal gazetesinin haberine göre, terör örgütü PKK'nın tepe yöneticisi Murat Karayılan, İran'ın PJAK'a saldırılarının devamı halinde Türkiye'ye karşı savaşı durdurup İran'a saldırıcaklarını açıkladı.

'KÜRTLERE YÖNELİK İSTİLA PROJESİ'

Karayılan, İran ve Türkiye'nin Kürtlere yönelik bir istila projesi olduklarını ileri sürerek İran'ın Kandil merkezini ele geçirmek istediğini söyledi. Karayılan, İran'ın 30 km boyunca 30 bin askeri bölgeye yığdığını ve şiddetli bir savaşın olduğunu iddia etti.

Karayılan,' PJAK'ın karargahını ele geçirdik diyorlar fakat daha sınırı bile geçemediler' dedi.

Karayılan özetle şunları ifade etti: İran Kürdistan Bölge Hükümeti’nin de bu plana dahil olmasını istedi. Eğer Bölge Hükümeti katılsaydı ne olurdu? İran’ın planı Kürtler arasında dinamit patlatmak ve birbirleriyle savaştırmaktır. Bölge Hükümeti yetkililerinin bu projeyi reddetmesi gerekirdi. Sadece katılamayacaklarını, şartların buna müsait olmadığını, askeri olarak yer alamayacaklarını, ancak Kandil’in etrafını tutacaklarını söylemişler. Bu da onaylama anlamına geliyor. İşte bu eleştiri konusudur. Ancak sonra Kürdistan Bölge Hükümeti yanaşmadı ve projeyi yürürlüğe koymadı. Bölge Hükümeti bu projeyi yürürlüğe koymaması nedeniyle İran’ın tepkisiyle karşılaştı. Örneğin Hacı Ümran bölgesi bombalandı. Özellikle de bölgede KDP’nin gözetimindeki alanları top atışına tuttu, saldırıları arttırdı. Hatta Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani top saldırısına karşı açıklamada bulundu. Onu da tehdit ettiler. Onu da suçladılar ve terörü ağırladığını söylediler. İran’ın amacı onları da katmaktı. Ancak katılmayınca onlar da İran’ın hedefi oldu. Bu şekilde Kandil’i ele geçirmek, bize ve PJAK’a darbe vurmak istiyor. Kandil’in düşürülmesi ile ise tüm Kürtlere baskı yapmak istiyor. Özellikle de KDP ve tüm Güney Kürdistan güçlerine yönelik tehdit ve baskı artacaktır. Onlara kendi siyasetini dayatmak istiyor. İran’ın politikası böyledir, ya benimlesin ya da karşıtımsın.

TÜRKİYE ABD VE İRAN İTTİFAKI

Aslında bunun bir de öteki yüzü var. Şimdi İran Kandil’e saldırıyor. Başından bu yana Amerika keşif uçakları Kandil üzerinde dolaşıyor. Nedir bu keşifler? Bazıları bu uçakların İran’ı izlediğini söyleyebilir. Hayır, İran’ı gözetlemiyor, çünkü sınırın iç kısmında dolaşıyorlar. Bu keşifler Türkiye’ye aktarılıyor, Türkiye ise İran’a veriyor. Şimdi şöyle bir gerçeklik var: Türkiye, İran ve Amerika bir olmuşlar. Gerçek budur. İran halkının da bunu iyi görmesi gerekiyor, onların yönetimleri doğruları söylemiyor. Tüm taraflar Kürtlerin güçten düşmesi ve onlara muhtaç olmasını istiyor. Burada bir irade savaşı var.

İRAN KORKUYOR

Karayılan, “İran çok iyi biliyor ki Ortadoğu’daki gelişmeler İran’a da ulaşacak. İran kendi hesaplarını yapıyor. Kürtlerin Irak rejiminin yıkılmasında rol aldığını, Kürtlerin Suriye’de bir güç olduğunu ve İran rejiminin yıkılmasında da rol alacağını söylüyor. Kürtleri güçten düşürmek ve paralamak istediğini belirtiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum