Karayılan'dan Hakkari açıklaması

Karayılan'dan Hakkari açıklaması

MERTLİKTEN / YİĞİTLİKTEN BAHSEDENE BAK!.. Karayılan "Bizi niye bombalıyorsunuz" diyor.

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki bir numaralı ismi Murat Karayılan Çukurca’da saldırısı ve ardından yapılan hava operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkari Çukurca’da 24 askerin şehit edilmesinin ardından başlatılan hava harekatına öldürülen 30’a yakın PKK’lının ağır bombardıman silahlarıyla öldürüldüğünü iddia eden Karayılan, hükümete ve Gülen Cemaati'ne yönelik sert ifadeler kullandı.

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Karayılan, Çukurca’da 22-24 Ekim tarihleri arasında hayatını kaybeden örgüt mensuplarına karşı önce bayıltıcı gazlar kullanıldığını, ardından da yoğun bir şekilde napalm bombaları yağdırıldığını iddia etti.

NAMERTLİK - KORKAKLIK

Karayılan, “Gerek bu ordunun şu an başında bulunan zatın daha önceki pratiğine bakıldığında, gerekse de AKP’nin Kürt hareketine karşı mücadele tarzına bakıldığında tek şey görürsün: Namertlik. Bu yöntemde mertlik ve yiğitlik yoktur; namertlik, korkaklık ve çözümsüzlük vardır. ” diye konuştu.

KAYIPLARIMIZI NEDEN EKSİK AÇIKLADIK

Hava operasyonu sonrasına ilk olarak ölü sayısını az açıklamakla eleştirilen Karayılan, ‘Biz bugüne kadar gerek Güney’de gerekse Kuzey’de olsun ne kadar kaybımız varsa hepsini açıkladık ve açıklamaya da devam edeceğiz. Öte yandan tabii ki bizim de kendi yetersizliklerimizi görmemiz gerekiyor. Her şeyden önce şunu söyleyeyim: Ben 23 Ekim’de katıldığım bir TV programında Çelê’de herhangi bir çatışmanın olmadığını beyan etmiştim. Çünkü orada bu kadar gücün bulunmaması gerektiğini biliyoruz. Bize ulaşmış olan böyle bir bilgi olmadığı için böyle bir çatışma durumunun olmadığını belirttik. Hatta PKK, çatışma için “senaryodur” dedi. Neden? Çünkü bilgilerimize göre bu arkadaşların orada olmaması lazım ama şu an için tam olarak bilemediğimiz nedenlerden dolayı bu arkadaşlar o alanda gereğinden fazla bir hareket etme durumunda bulunmuşlar. Belli ki bir hata sonucu güçlerin o alana kayma durumları söz konusu olmuştur. Ben o zaman bildiklerimi doğru bir biçimde söyledim’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum