Karayılan'dan Mesaj!

Karayılan'dan Mesaj!

Öcalan'ın mektubundan sonra Karayılan Suriye'deki Nevruz kutlamalarına mesaj gönderdi.

Kandil’deki PKK yöneticilerinden Murat Karayılan “Önder Apo'nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Nevruz, Suriye Kürtlerinin bulunduğu Kamışlı’da da kutlandı. Kent esnafı kepenkleri kapatıp Nevruza katıldı. Saat 09.20'de bir dakikalık saygı duruşundan sonra “Şehit Aileleri Derneği” üyeleri Nevruz ateşini yaktı. Kutlamada ilk konuşmalardan sonra KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın Kürtçe sesli mesajı dinletildi.

KARAYILAN: ÖCALAN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ BAŞLATTI

ANF’ye göre Karayılan, 2013 Nevruzunun "çok tarihi bir aşamada karşılandığını" belirterek "Kürt özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan’da çok önemli ve hassas bir aşamaya geldiğini" bildirdi. Karayılan, Suriye’deki Kürtlerin mücadelesinin başarısı ile “Kuzey Kürdistan hamlesinin” Öcalan’ın böyle bir adım atmasına yol açtığını savundu.

"PKK SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIR"

Ortadoğu'daki mevcut koşullar, ellerindeki imkânlar ve gücün, Kürdistan'ı özgürleştirmek için bugün kendilerine güven verdiğini belirten Karayılan, “Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan'ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır. Bu temelde, Önder Apo'nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu bir mücadele sürecidir, sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Önderliğimiz bu yeni süreçte Kürt sorununu tüm parçalarda çözmek istiyor" şeklinde konuştu.

“2013 YA SAVAŞLA, YA DA BARIŞLA ÇÖZÜM YILI OLACAK”

Bu süreç karşısında herkes görev düştüğünü belirten Karayılan, "2013 yılı ya savaşla ya da barışla çözüm yılı olacak. Kürt sorunu artık çözülecek” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.