Karayılan’dan Tehdit

Karayılan’dan Tehdit

Terör elebaşı Murat Karayılan, Ak Parti'nin çözüm sürecinden önce Öcalan'ın çizdiği yol haritasını kabul ettiğini iddia etti.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan , çözüm sürecinin kritik bir aşamada olduğunu, bu konuda ciddi adım atılmadığını iddia ederek,"Biz niye bütün güçlerimizi çekmedik; bize güven vermediler. Savaş hazırlığı yaptılar. AKP bizi bu kararı almaya mecbur bıraktı"dedi.Karayılan, çözüm sürecini ve çekilmenin durdurulması kararını değerlendirdi. Karayılan, çözüm süreci başlamadan önce İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın kendilerine 20 sayfalık mektup gönderdiğini anlatırken, şunları söyledi:

"Bu mektupta çözüm süreci aşama aşama olarak belirtilmişti. Mektup, adeta sorunun çözümü için bir yol haritasıydı. Hangi aşamada kimlerin ne yapacağı nasıl adımlar atılacağı belirtilmişti. Aynı mektup, hükümete de verilmişti. PKK olarak biz bunu kabul ettik ve süreç başladı. Söz konusu mektubu hükümet de kabul etmişti. Gelinen aşamada hükümetin çözüm için zihinsel bir altyapısının olmadığını gördük. Çekilme konusunda söyledikleri rakamların hiç biri doğru değil. Biz savaşı durdurduk, güçlerimizi çektik, onlar başta hasta olmak üzere tutuklu ve hükümlü siyasetçileri bırakacaktı, demokratik siyasin önünü açacaklardı. Ama hiçbirini yapmadılar.

"AKP BİZE BU KARARI ALMAYA MECBUR BIRAKTI"

PKK'lı Murat Karayılan, hükümetin kendilerini inandıracak ve umutlandıracak küçük bir adım dahi atmadığı için çekilmeyi durdurma kararı aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Kürt sorunu büyük bir sorundur olaya basit yaklaşamazsınız. 'Ana dilde eğitim olamaz' diyorsanız bu sorunu çözemezsiniz. Başkan Apo'nun durumu ve şartları öyle olmaz, tutuklu siyasetçiler varken sorun çözülemez. Biz bir halkız ve haklarımızı istiyoruz. Sorunun çözümü için ciddi hiç bir adım atılmadı. Süreç kritik bir aşamadadır. Bu konuda demokratlar ve sivil toplum kuruluşları hükümeti uyarmalıdır. Biz niye bütün güçlerimizi çekmedik, bize güven vermediler. Savaş hazırlığı yaptılar. AKP bizi bu kararı almaya mecbur bıraktı."

 HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.