Karayılan'ın kitabındaki şok itiraflar

Karayılan'ın kitabındaki şok itiraflar

Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, yazdığı kitapta, 1993'te 33 askerin kurşuna dizilmesinin çetecilere yaradığını belirtti. Şemdin Sakık'ı işaret ederken, eylemi yapanların başka yerlerle irtibatlı olabileceğini vurguladı.

Terör örgütünün liderlerinden, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 24 Mayıs 1993 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunda 33 askerin kurşuna dizilmesinin Türkiye'de çeteciliği geliştirmek isteyen çevrelerin elini güçlendirdiğini söyledi. Karayılan, "Şemdin Sakık'ın talimatı ve yönlendirmesiyle 33 askerin kurşuna dizilmesi bu anlamda içimizdeki çeteleşmiş bir anlayışın süreci sabote etme girişimidir." dedi. Karayılan, barış umudunun yükseldiği, çatışmasızlık durumunun söz konusu olduğu bir dönemde, bu tür bir eylem yapanların başka yerlerle irtibatlı olabileceğini söyledi. Askerlerin de güvenlikleri sağlanmadan silahsız bir şekilde adeta 'yem' olarak ortaya sürüldüğünü savundu.

Murat Karayılan'ın kaleme aldığı 'Bir Savaşın Anatomisi' isimli kitapta ilginç iddialar var. Hakkari'deki Jirki aşiretinin korucu olma hikayesini de anlatan Karayılan, olayı şöyle özetliyor: "Bunlar o dönemde PKK'dan mı yana olacaklar devletten mi yana olacaklar karar vermeye çalışıyordu. Kendi içindeki tartışmada PKK'dan da görüş almaları gerektiği kararı çıkar ve oluşturdukları bir heyeti alan yönetiminin yanına gönderirler. Bu heyet, dönemin egemen çeteci anlayışının etkisi sonucu kurşuna dizilir. Olayı yapan bizzat çete üyesi olanlar değildir, ama anlayışlarını öylesine egemen kılmışlardır ki, anlayışları dışındaki herhangi bir davranışı derhal 'işbirlikçilik' ve 'hainlikle' suçlayıp yerle bir ettikleri için, bu anlayışı kabul etmeyenlere de kendi anlayışlarını uygulatma düzeyinde güç kazanmışlardır. Oysa genelde 'elçiye zeval olmaz' denilir. Ayrıca bir misafir olarak gelmişlerdir. Kaldı ki tartışmak ve hareketin bu konudaki görüşünü almak istemeleri gayet doğaldır. Gelen heyet üyeleriyle görüş paylaşmak kadar daha doğal bir durum olamazdı. Ancak örgüt doğruları temelinde yaklaşacaklarına, tümden düşmana hizmet eden bir pratikle yaklaşmışlardır. Ahlak ve inanç ilkelerine asla sığmayan bu tarzlar Jirki aşiretini düşmanın kucağına atarak, koruculaştırmıştır."

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.