Karayılan'ın maskesini düşüren itiraf

Karayılan'ın maskesini düşüren itiraf

14 Temmuz'da Diyarbakır'da yapılan ve 87 kişinin gözaltına alındığı 'Demokratik Özerklik ve Öndere Özgürlük Mitingi'nin arkasında PKK/KCK'nın olduğu ortaya çıktı.

Bir örgüt mensubunun Emniyet'e gönderdiği mektupta, BDP'nin organize ettiği mitingin talimatını KCK Yürütmesi Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve Yürütme Konseyi üyesi Murat Karasu'nun verdiği belirtildi. Mektupta, eyleme valilik tarafından izin verilmemesine rağmen KCK yürütme konseyinin, BDP, ESP, KESK ve İHD Diyarbakır Şubesi'ne 'Bütün yasaklara rağmen 14 Temmuz mitingini gerçekleştirin' ısrarında bulunduğu ifade edildi. İtirafçı, mitingin görkemli ve amacına uygun gerçekleştirilmesi için de katılımcıların üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin istendiğine dikkat çekti.
 
KCK yürütme konseyinin, 14 Temmuz'daki mitingi 'tarihî bir eylem' olarak yorumladığını belirten örgüt üyesi, devlete karşı irade oluşturmanın amaçlandığını bildirdi. İtirafçı, mektubunda KCK'nın mitingle ilgili aldığı kararları şöyle sıraladı: "14 Temmuz'da yeni bir onur duruşunu, irade duruşunu gösterme göreviyle karşı karşıyayız. Halkımız da hem önder Apo'nun hem KCK tutsaklarının hem de gerilla direnişinin parçası olarak, bu direnişleri daha da anlamlandırılan bir duruşla Türk devletine gereken cevabı vermelidir. Madem Türk devleti Kürt halkının iradesini kırmak istiyor, o zaman halkımız da Türk devleti ve AKP'nin iradesini kırmalıdır."
 
Kaynak: ZAMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.