Karayılan'ın yerine kim geldi?

Karayılan'ın yerine kim geldi?

Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine ise eşbaşkanlar olarak Cemil Bayık ile Bese Hozat getirildi

PKK'nın tepe kadrosunda değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi. PKK'nın zirvesini değiştiren genel kurul sonrası eş başkanlık sistemine geçildi.

PKK'NIN YAŞAYAN 5 KURUCUSUNDAN BİRİ

162 delegenin katıldığı kongrede, KCK Genel Başkanlık Konseyi organı oluşturuldu. Yürütme Konseyi Eş Başkanlığına de Cemil Bayık ile Bese Hozat getirildi. Karayılan'ın yerine gelen "Cuma" kod adlı Cemil Bayık, PKK'nın yaşayan 5 kurucusundan biri.

"MÜCADELEYE HAZIRLIKLI OLUNMALI"

Kongre sonucu açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Kürt halkı küresel kapitalizme karşı küresel demokrasinin öncü gücüdür. Özellikle Suriye'de Kürt halkının izlediği bu çizginin doğruluğu ve başarısı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Suriye'deki Kürdistan devrimi, Suriye ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde örnek olacaktır. Öcalan'ın deklarasyonunu PKK ve halk sahiplenmiştir. AKP'ye rağmen sonuna kadar geliştirilecektir. Ancak AKP hükümetinin savaş hazırlıklarına ve her türlü ihtimale karşı da her türlü mücadeleye hazırlıklı olunmalıdır."

9. Genel Kurul'da tüm bunların sürece ilişkin kuşkuları artırdığı ileri sürüldü ve bundan sonraki adımların paralel ve karşılıklı olmadığı taktirde sürecin tıkanabileceği, bunun tek sorumlusunun da AK Parti olacağı öne sürüldü.

İşte PKK'dan yapılan o açıklama:

KONGRA GEL 9. Genel Kurulu’nda KCK sisteminde değişikliğe gidildi ve eş başkanlar değişti. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına Cemil Bayık ve Besê Hozat gelirken, KONGRA GEL Eşbaşkanlığına ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi.

30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında, Kürdistan’ın dört parçası ile yurt dışından 162 delegenin katıldığı Genel Kurul’da KCK sistemi yeniden ele alarak KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Eşbaşkanlık’tan oluşan iki yeni organın oluşumuna gidildi.

Tarihi kararlar alınan 9. Genel Kurul’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan oybirliğiyle yeniden KCK Genel Başkanlığı'na seçildi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına Cemil Bayık ve Besê Hozat seçilirken, iki kadın ve iki erkekten oluşan toplam dört yardımcı da seçimlerle belirlendi.

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı'na ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.