Karayolunu kapattılar, arbede çıktı

Karayolunu kapattılar, arbede çıktı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Avcılar köyü yol kavşağında toplanan yaklaşık 200 kişilik öfkeli kalabalık, köy otobüslerine ana yoldan binemedikleri gerekçesiyle uluslararası konumdaki Çanakkale - İzmir (E-87) kara yolunda eylem yaptı. Yolu kapatan k

Avcılar ve civar köylerden toplanan yaklaşık 200 kişi akşam saatlerinde 3 kilometrelik köy yolundan E-87 yoluna doğru yaya olarak yürümek istedi. Ana yolda eylem yapılacağı duyumunu alan Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip köy yolunu kesti. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül'ün ikna çabalarına aldırış etmeyen öfkeli köylüler, amaçlarından vazgeçmeyerek jandarma barikatını aştılar ve E-87 kara yoluna ulaştılar. Köy otobüsü ile ana yolu kesen köylüler, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesi merkezli Sarıkız Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait minibüslerin yoldan geçişi sırasında minibüslere saldırdılar. Durdurdukları minibüs sürücüsünü tartaklamaya çalışan köylüler, jandarmanın müdahalesiyle karşılaştılar. Minibüs taşlandı ve camları kırıldı. Yaklaşık 20 dakika araç trafiğine kapalı kalan E-87 kara yolu, jandarmanın yoğun uğraşları neticesinde yeniden trafiğe açıldı.


Avcılar köy yolu ayrımında yeniden toplanan köylüler, bu kez de jandarma komutanları ve erlerle tartıştılar. Jandarma timleri ile köylüler arasında uzun süreli arbede yaşandı. Yakınlarının darp edildiğini sanan köylü kadınlar arbede esnasında ağlayarak çığlıklar attılar. Öfkeli köylülere sağduyulu yaklaşan jandarma timlerinin güç kullanmaktan kaçındıkları gözlendi. Olay yerine gelen Edremit İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gül ve CHP'den Balıkesir milletvekili aday adayı olan Mahmut Ceylan'ın ikna çabaları sonuç verdi ve öfkeli köylüler sakinleşti.


Köylüler bir süre daha köy yolunu açmayıp beklediler. Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül'den kaymakamı arayıp çağırmasını isteyen köylüler, pazar günü için görüşme sözü alıp köy yolunu açtılar. Köylülerin eylemi yaklaşık 2 saat sürdü. Jandarma ekipleri muhtemel bir olaya karşı köyde güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :