Kardeş Mülheim’den Beykoz’a Ziyaret

Kardeş Mülheim’den Beykoz’a Ziyaret

Almanya’daki kardeş şehrimiz Mülheim An der Ruhr’dan gelen kardeş şehir STK temsilcilerinden oluşan 30 kişilik heyeti, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek makamında ağırladı.

Almanya’nın Mülheim An der Ruhr kentinden gelen STK temsilcilerinden oluşan grup, kardeş şehir temaslarında bulunmak üzere, 1 haftalık ziyaret için ilçemizde bulunuyor. Beykoz’u daha yakından tanımak üzere ilçemize gelen misafir heyet,  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun da hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde, kardeş şehir STK üyelerini temsilen, Mülheim belediye meclis üyesi Enver Şen, ziyaretin amacı hakkında kısa bilgiler aktardı.

Misafir heyete  ilçemizi tanıtan ve belediyemizin, kardeş şehirlere yönelik çalışmalarını aktaran Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kardeş şehir kapsamındaki çalışmaların, kentlerin vizyonlarının gelişmesi adına son derece önemli olduğunu belirterek, kendilerinin Türkiye’ye gelmelerini önemsediklerini ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Çelikbilek “Beykoz Yaşanabilir Bir Yerdir”

Başkan Çelikbilek, heyete hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye geldiğiniz için çok şanslısınız. STK’lar toplumun temelinde varolan ve birliği temsil eden kurumlardır. Türkiye huzurlu bir ülkedir. Elbette ufak tefek sıkıntılar olacaktır. İstanbul, özellikle Beykoz, yaşanabilir bir yerdir. Beykoz’un aynı anda dini bir özelliği vardır. Hz. Musa’nın çağdaşı Hz Yuşa, (a.s)’ı asırlardır burada bulunuyor. İstanbul, gezilip görülesi, eskiden padişahların ilgi gösterdiği, kasırları, dini tarihi yapıları çok zengin olan bir il. Göreceksiniz ilerideki tarihlerde Beykoz, daha da gelişmiş bir yer olacak. Beykoz’un, insanı rahatlatan huzurlu bir ortamı var. Bölgemiz, İstanbul’un en sakin ilçelerinden biridir.” diye konuştu.

Başkan Çelikbilek: “Aramızdaki Mesafeleri Kaldırdık Farkında Değil misiniz?”

Türkiye’deki siyasi yapı hakkında da kısa bilgi veren Başkan Çelikbilek, yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun, Almanca eğitim almış olduğunu belirterek, ülkelerin ikili diyaloglarında bu durumun önemini vurguladı.

Beykoz’da Türk Alman Üniversitesi’nin de kurulduğunu ve iki yıldır eğitime devam ettiğini ifade eden Başkan Çelikbilek, “Biz burada Almanca dahil 3 yabancı dille öğrenci yetiştiren, teknoloji ağırlıklı eğitim veren, öğretim üyelerinin % 50’si Alman olan, mezuniyeti 5 bin 10 binlerde hedefleyen bir üniversite kurduk. Adeta Almanya’ya buradan eleman yetiştiriyoruz. Aynı üniversitenin muadilinin kurulması için, Almanya’da çalışmalar başlatıyoruz. Biz aramızdaki mesafeleri kaldırdık. Farkında değil misiniz? “ diyerek sözlerini tamamladı.

Mülheim STK üyelerini adına söz alan Mülheim belediye meclis üyesi Enver Şen, Belediye Başkanı Çelikbilek’in, son seçimlerde yeniden göreve gelmesini tebrik ederek, “Mülheim Belediye Başkanımız Dagmar Muhlenfeld’in ve 170 bin nüfuslu beldemiz insanının, selamlarını size getirdik. Bu size 3. gelişimiz ve bundan çok memnunuz. Türkiye’ye gelip de başka yere gitmek olmazdı. Önce Beykoz, sonra sırasıyla İstanbul ve diğer şehirlerimizi gezeceğiz. Belediyelerin, ülkelerin, yaptığı anlaşmalarla kardeş şehir protokollerini önemsemeleri çok güzel, sizlere bize olan destekleriniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Mülheim belediye meclis üyesi Enver Şen, Başkan Çelikbilek’e getirdikleri hediyeleri sundu. Başkan Çelikbilek’de Şen ve diğer ziyaretçilere, çeşmi bülbül ile Beykoz Belediyesi kültür yayınlarından “Gravürlerle Beykoz” adlı kitabı takdim etti. 

beeee.jpgbee.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.