KARDEŞLERİN GALİBİ HALİL

KARDEŞLERİN GALİBİ HALİL

Altıntop kardeşleri karşı karşıya getiren maçta, gülen taraf Halil oldu

Bundesliga'nın 29. haftasında Halil Altıntop'un takımı Schalke 04, deplasmanda Hamit Altıntop'un formasını giydiği Bayern Münih'i 1-0 geçti.

Allianz Arna'da oynanan karşılaşmanın tek golünü 21. dakikada milli oyuncumuz Halil Altıntop attı. İlk 11'de sahaya çıkan Halil, 66. dakikada yerini Höwedes'e bıraktı.

Schalke'de Jermaine Jones, 70. dakikada kırmızı kart gördü. Bayern'de ise Franck Ribery, 76. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetle Schalke puanını 49'a yükseltirken, Bayern Münih 54 puanda kaldı.

-MESUT GALİBİYETİ GETİRDİ-

Werder Bremen-VfL Bochum karşılaşmasında 2. yarı oyuna giren Mesut Özil, oynadığı mükemmel oyunuyla Bremen'in sahadan 3-2 galip ayrılmasına büyük katkı sağladı. Karşılaşmanın 16. ve 44. dakikalarında Stanislav Sestak Bochum'u 2-0 öne geçirdi. İkinci yarıda Thorsten Frings'in yerine oyuna giren Mesut, takımının 3 golünün de hazırlığını yaptı. 54. dakikada Mesut'tan pas alan Markus Rosenberg ceza sahasına girdi ve kalenin önünde pasını verdiği Hugo Almeida durumu 2-1 yaptı. 70. dakikada Mesut bu sefer de Naldo'ya bir pas çıkartarak bu oyuncunun durumu 2-2 yapmasını sağladı.

72, 74 ve 78. dakikalarda da Mesut'un sert şutlarını Bochum kalecisi Daniel Fernandes zorlukla önledi. 79. dakikada da bu kez paslarıyla Diego'yu besleyen Mesut, bu oyuncunun da Bremen'i 3-2 öne geçirmesini sağladı.

-NURİ ŞAHİN'DEN ASİST-

Borussia Dortmund-Hamburger SV karşılaşmasında gülen taraf ev sahibi Dortmund oldu. 33. dakikada Nuri Şahin'in pasını iyi değerlendiren Kehl, Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. 90. dakikada Alexander Frei penaltıdan attığı gol ile durumu 2-0 yaptı ve maç bu skorla sona erdi.

Hamburg bu sonuçla 54 puan ve averajla 5. sıraya geriledi.

Bu arada, Bayer 04 Leverkusen-Karlsruher SC karşılaşmasını Türk kökenli hakem Deniz Aytekin yönetti.

Bundesliga'de bugün oynanan 29. hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle:

Bayern Münih - FC Schalke 04: 0-1
Borussia Dortmund - Hamburger SV: 2-0
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt: 2-0
Bayer 04 Leverkusen - Karlsruher SC: 0-1
Hannover 96 - 1. FC Köln: 2-1
Werder Bremen - VfL Bochum: 3-2

Etiketler :