Kardeşliğimizi Bozmak İsteyenlere Fırsat Verilmemeli

Kardeşliğimizi Bozmak İsteyenlere Fırsat Verilmemeli

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün insanımız bizim için aynı" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ: "Kardeşliğimizi bozmak isteyene fırsat verilmemeli"

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün insanımız bizim için aynı" dedi.

Orgeneral Başbuğ ve TSK'nın yeni komuta kademesi Büyük Taaruz'un 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar'a geldi. Orgeneral Başbuğ, etkinlikler kapsamında Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı. Başbuğ, tören alanına gelişinde Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçelerinden gelen 43 öğrenci tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Öğrencilerin rehber öğretmeni Tevfik Eren, Orgeneral Başbuğ'a 23'ü kız toplam 43 öğrencinin, Büyük Taaruz'un yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldiğini söyledi. Bunun üzerine Orgeneral Başbuğ, kendilerini burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, bundan 87 yıl önce Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde burada savaştığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden ilk adımın burada atıldığını vurgulayan Başbuğ şunları köydetti: "Milletimizin bütün insanları burada omuz omuza savaşa savaştılar. Şehitler ve gaziler verdik. Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Bunları hiç unutmayacağız. Tabii bunları yerinde görmek çok ayrı bir şey. O açıdan kendinizi özel durumda hissetmeniz lazım. Sizi burada gördüğüm için çok mutlu oldum. Başarılar diliyorum".

Bir gazetecinin, Diyarbakırlı çocukların ilk defa buraya geldiğini hatırlatması üzerine Başbuğ, "Fazla söz söylemeye gerek yok. Kulplusu da Afyonlusu da Edirnelisi de bu milletin bir parçası. Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün insanımız bizim için aynı. Biz buyuz işte. Herhalde fazla söze gerek yok" karşılığını verdi.

Öte yandan, bir vatandaş da komutanların tören alanına gelişi sırasında havaya bir el ateş etti. Vatandaş güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Etiketler :