Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Tutuklandı

Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Tutuklandı

Haberal'ın raporuyla ilgili soruşturmada enstitü müdürü tutuklandı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın gizlendiği iddia edilen sağlık raporuyla ilgili soruşturma kapsamında, ikinci kez şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Erhan Kansız tutuklandı.

Haberal'ın taburcu olabileceğini belirten, ancak mahkemeden gizlendiği iddia edilen sağlık raporu ile ilgili soruşturmada, ilk tutuklama kararı verildi. İÜ Kardoyoloji Enstitüsü Müdürü Kansız, örgüte yardım etmek suçundan tutuklandı.

Söz konusu raporda imzası olan doktorlar ile Enstitü Müdürü Kansız, daha önce de şüpheli sıfatıyla dinlenmişti. Doktorlar ve Kansız, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Aynı raporda imzası olanlardan Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu ise tanık olarak dinlenmişti. Ancak dinlenen tanıkların ifadeleri üzerine Kansız, bir kez daha şüpheli sıfatıyla adliyeye çağrıldı. Soruşturma Savcısı Fikret Seçen tarafından ifadesi alınan Kansız, örgüte yardım etmek suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

Kansız, nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Kansız, soruşturma kapsamında tutuklanan ilk kişi oldu. CİHAN 

Etiketler :