Karne günü ölüme koştu

Karne günü ölüme koştu

Burdur'da karnesini almaya giden lise öğrencisi Zeliha Öztürk (15) trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kız öğrenci, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bütün Türkiye'de karne heyecanı yaşanırken, Burdur güne acı bir haberle başladı. Edinilen bilgilere göre, Anadolu Teknik Ve Kız Meslek Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Zeliha Öztürk, iki arkadaşıyla birlikte karne almak için okula gidiyordu. Tefenni Burdur yolunda karşıya geçmeye çalışan Öztürk'e, N. B.'nin kullandığı 48 FG 205 plakalı kasa kamyonet çarptı. Kaza sırasında Zeliha'nın yanında iki arkadaşı daha bulunuyordu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Burdur Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümü'ne kaldırılan Öztürk, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zeliha'nın Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Asar köyünde yaşadığı ve ailesinin tek çocuğu olduğu bildirildi. Öztürk ailesi tek çocuklarının acı haberini, Ağlasun ilçesine bağlı Asarköy'deki bahçelerinde gül toplarken aldı. Çocuklarının öldüğünden habersiz hastaneye gelen acılı anne, hastane içinde durumu öğrenince fenalık geçirdi. Olayı duyan Zeliha'nın yakınları da hastaneye akın etti. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve yardımcıları, tek çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Öztürk ailesini hastanede yalnız bırakmadı.

Karnelerin dağıtılacağı günde yaşanan bu acı olay, okul yönetimi ve öğrencileri de yasa boğdu. Zeliha'nın sınıf arkadaşları, acı haberi alınca hıçkırıklara boğuldu. Zeliha'nın son karnesi de güllerle süslenmiş boş sırasına bırakıldı. Öztürk'ün cenazesi, ikinci namazına müteakiben Burdur Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

Etiketler :