“Karşılaştırmalı Sistemler Işığında Vatandaşların Anayasal Yargıya Erişimi” Konulu Sempozyum

“Karşılaştırmalı Sistemler Işığında Vatandaşların Anayasal Yargıya Erişimi” Konulu Sempozyum

Cezayir Anayasa Mahkemesinin birinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde Cezayir’de uluslararası sempozyum düzenlendi.

Cezayir Anayasa Mahkemesinin birinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde Cezayir’de uluslararası sempozyum düzenlendi. “Karşılaştırmalı Sistemler Işığında Vatandaşların Anayasal Yargıya Erişimi” konulu sempozyuma Anayasa Mahkemesini temsilen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Basri Bağcı ve Raportör Volkan Çakmak katıldı.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Basri Bağcı sempozyumun ilk gününde yaptığı Türkiye’deki bireysel başvuru uygulaması konulu sunumunda ülkemizde son dönemde bireysel başvurunun da etkisi ile yaşanan paradigma değişimi üzerinde durarak yasakçı bir yaklaşımdan özgürlükçü yaklaşıma geçildiğini vurguladı.

Sempozyumun ikinci gününde Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, Cezayir Anayasa Mahkemesi Başkanı Omar Belhadj ile ikili görüşme yaptı. Karşılıklı iyi dileklerde bulunulan görüşmede Belhadj, Türkiye ile Cezayir arasındaki dostluk ve ortaklığın sadece ekonomik ve sosyal alanlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda stratejik bir nitelik de taşıdığını belirtti. Başkanvekili Gökcan da dostluğun devam etmesi ve daha da geliştirilmesi adına hep birlikte çalışmayada devam edileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.