Kars'ta göz gözü görmüyor

Kars'ta göz gözü görmüyor

Kars'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle göz gözü görmüyor.

Kars'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle göz gözü görmüyor. Tipi nedeniyle Dağpınar beldesinde okullar 1 günlüğüne tatil edilirken Kars-Iğdır karayolunda 50 araç saatlerce mahsur kaldı.

Sabah saatlerine kadar devam eden tipi özellikle Kars-Iğdır karayolunun Akpınar mevkiinde etkili oldu. Şiddetli tipi nedeniyle görüş mesafesi azalırken, yolda meydana gelen buzlanma onlarca aracın kayarak yoldan çıkmasına neden oldu. Yaklaşık 3 saat boyunca yolda mahsur kalan sürücüler Karayolları ekiplerinden yardım beklediler. Karayolunun 10 kilometrelik bölümü kayan araçlarla dolup taştı.

Şiddetli tipi nedeniyle Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Okullarına yetişmek için erken saatlerde kalkan öğrenciler fırtınada güçlükle ilerlerken, okulların tatil edilmesi üzerine tekrar evlerine dönmek zorunda kaldılar.

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle il genelinde 105 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :