Kartal açtı, Villareal kapattı 8-7

Kartal açtı, Villareal kapattı 8-7

Kadrosuna yıldız isimleri katan ve bu sezon katıldığı tüm kupalarda şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş, İspanya’da hazırlık maçında Villarreal’le karşılaştı.

Beşiktaş yeni sezon öncesindeki son hazırlık maçında Nihat'ın eski takımı Villarreal'in sezon açılışında El Madrigal'de karşılaştı.

La Liga ekiplerinden Villarreal ile oynanan müsabakada siyah beyazlılar 2-0 öne geçmesine rağmen, as kadronun değişmesinin ardından skoru istediği düzeyde tutamadı.

Mücadelede Beşiktaş 32. dakikada Bobo'nun attığı golle öne geçerken, 40. dakikada ise yeni transfer Quaresma farkı açtı. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Beşiktaş "as"larından yoksun mücadele ederken, Villarreal ise as kadrosunu sahaya sürdü.

77. dakikada ev sahibi ekip Cani'nin attığı golle durumu 2-1'e getirdi. 62. dakikada oyuna giren Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Villarreal'in ABD'li golcüsü Altidore ise 79. dakikada siyah beyazlı fileleri havalandırdı ve maç 2-2 oldu. Son dakikaları kendi yarı alanında geçiren Beşiktaş, buna karşın kalesinde gol görmeyerek statü gereği maçı penaltılara götürdü.

-PENALTILARLA..-
Seri penaltı atışlarında ilk 5 atış iki takım tarafından gole çevrildi. 6. atışlarda ise Villareal öndeyken topun başına geçen Ekrem Dağ'ın topu auta göndermesinin ardından İspanyol ekibi maçı penaltılarla 6-5 kazandı. Villarreal maç sonunda düzenlenen törenle Ceramica Estrella Damm Kupası'nı havaya kaldırdı.

Beşiktaş Kaptanı Nihat Kahveci ise Villarreal başkanı Fernando Roig Alfonso'nun elinden porselen bir şilt alırken, siyah beyazlı takımla hatıra fotoğrafı çektirildi.

-TRİBÜNLER-
Nihat Kahveci'nin Beşiktaş'a transferinde yapılan anlaşma gereği organize edilen Ceramica Estrella Damm Kupası, aynı zamanda Villarreal'in sezon açılış maçı olarak oynanıyordu. El Madrigal'deki mücadeleyi boşluklar olmasına rağmen çok sayıda taraftar takip etti. Öte yandan Beşiktaş karşılaşmada salı günü satışa çıkaracağı siyah formayla mücadele etti.

-GUTİ İLK MAÇINDA ISLIKLANDI-
Beşiktaş'ın yeni transferi Guti, Villarreal mücadelesi ile birlikte ilk kez siyah beyazlı formayı giydi. Başarılı bir futbol sergileyen İspanyol yıldız, maç boyu ıslıklanmaktan ise kurtulamadı.

Guti, 2 yıl önce Villarreal taraftarı için kullandığı "Köylü gibiler" sözü nedeniyle ayağına her top geldiğinde ıslıklandı.

-CENK MÜKEMMELDİ-
Beşiktaş'ta Denizlispor'dan transfer edilen Cenk Gönen mücadelede siyah beyazlı kaleyi başarıyla korudu. Kurtarışları, çıkışları ve topu oyuna sokması ile güven veren Cenk, Hakan ile Rüştü'ye de mesaj gönderdi.

Penaltı atışlarında da genelde köşeleri iyi seçen Cenk kurtarış yapamadı. Genç eldiven mücadelenin kaybedilmesinin ardından emeğinin karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Etiketler :