Kartal Avrupa sahnesine D.Kiev önünde çıkıyor

Kartal Avrupa sahnesine D.Kiev önünde çıkıyor

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Siyah-Beyazlı takımı Dublin'de oynanacak UEFA Kupası finaline taşıyabileceğini söyledi. Quaresma, bu sorumluluğu almaktan korkmadığını kaydederek "Taraftar, camia ve ekip olarak bunu başarabiliriz." dedi. Q

Süper Lig'de zirvenin uzağında kalan Beşiktaş, bu sezon başarılı sonuçlar aldığı UEFA Avrupa Ligi'nde bugün kritik bir maça çıkıyor. Ligin aksine Avrupa kupalarında başarılı sonuçlara imza atan Siyah-Beyazlı takım, 2. tur ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, rakibi karşısında rövanş için avantajlı skor almaya çalışacak. Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Portekizli hakem Alves Garcia yönetecek. Siyah-Beyazlı takımın Dinamo Kiev ile oynayacağı karşılaşmada, devre arasında transfer edilen 3 Portekizli oyuncudan 2'si yer almayacak. Kurallar gereği sadece 1 oyuncu oynatabilecek Beşiktaş, tercihini forvette Almeida'dan yana kullandı. Bu oyuncu gibi devre arasında alınan Simao ve Fernandes ise kadroda bulunmayacak. Süper Lig'de sakatlığı nedeniyle son iki maçtır forma giymeyen İspanyol yıldız Hernandez Guti'nin de bugünkü mücadelede forma giymesi bekleniyor. Bu arada Beşiktaş ile Dinamo Kiev, bugün tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 4 maçın 1'inde Siyah-Beyazlılar, 2'sinde ise Ukrayna temsilcisi galip gelirken, 1 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Schuster, Kiev'i gözüne kestirdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdikleri iyi performansı Dinamo Kiev karşısında da devam ettirmek istediklerini söyledi. UEFA Avrupa Ligi'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Alman çalıştırıcı, "Avrupa maçlarında Türkiye'den daha iyi sonuçlar aldık. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz." dedi. Dublin'de oynanacak finale adım adım gideceklerini belirten Schuster, "Artık işin ciddiye bindiği seviyeye geldik. Dublin için daha uzaktayız. Daha çok yol var." ifadelerini kullandı. İbrahim Üzülmez olayına da değinen tecrübeli teknik adam, "Ankara'daki olay hepimizi üzdü. Benim için sürprizdi ve beklemediğim bir olaydı. Zor bir karardı ama alınması gereken bir karardı." açıklamasını yaptı.

Kartal'ı finale taşıyabilirim

UEFA Avrupa Ligi'nde bugün Dinamo Kiev'i ağırlayacak olan Beşiktaş'ın bu maçtaki en önemli kozu şüphesiz Ricardo Quaresma olacak. Grup maçlarında gösterdiği performansla Siyah-Beyazlı takımı 2. tura taşıyan Portekizli yıldız, Dinamo Kiev karşılaşması öncesi oldukça iddialı konuştu. Ümraniye Tesisleri'nde basının karşısına çıkan Quaresma, Dublin'de oynanacak finale takımı taşımak için elinden geleni yapacağını kaydetti. 'Q7' lakaplı ünlü futbolcu, "Takımın lideri olmak ve takımı finale taşıma sorumluluğu beni korkutmuyor. Bana bu sorumluluğu hissettiren herkese teşekkür ederim." açıklamasını yaptı. Avrupa maçlarının lig maçlarından farklı olduğunu kaydeden Quaresma, "Takım olarak Dinamo Kiev maçına hazırız. Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde oynamak bizim için karşılaşmayı daha önemli kılıyor." dedi. Takıma yeni katılan Almeida, Simao ve Fernandes'in büyük isimler olduğunu vurgulayan Quaresma, "Onların adaptasyon süreci sona erince daha kuvvetli bir takım olacağız. Beşiktaş'ın kupalar kazanması için buradayız." diye konuştu.

Takım Kaptanı olmak isterim

Beşiktaş'ın kaptanı olmayı çok istediğini ve bunun kendisi için gurur verici bir durum olduğunu da aktaran Portekizli milli oyuncu "Kendimi evimde gibi hissediyorum. Beşiktaş'a ilk geldiğim zaman bir basın toplantısı vardı. Bu seyirci için kanımı akıtacağım demiştim. Bu şeyler aynen geçerli. Onların desteği beni güçlendiriyor. Ben ayrıca söylendiği gibi çetenin lideri değilim. Sadece dünyanın en büyük isimleri olan birkaç Portekizli oyuncu ile oynamaktan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı. Yaptığı ilginç hareketlerin taraftarın hoşuna gitmesini de değerlendiren Quaresma, sözlerini şöyle tamamladı: "Sahaya futbol oynamak için çıkarsınız ve zevk aldığınız için oynarsınız. Ben de bu hareketleri zevk aldığım için yapıyorum. Seyircileri mutlu ettiğim zaman ben de mutlu oluyorum."

 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :