Kartal İnönü'ye çıktı 3-0

Kartal İnönü'ye çıktı 3-0

Beşiktaş’ın taraftarıyla buluştuğu gecede siyah-beyazlılar Vikingur’u rahat geçti

Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u 3-0 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj elde etti. Oldukça hızlı bir oyun sergileyen Kartal, Nobre ve Nihat Kahveci'nin attığı gollerle galibiyete ulaştı. Karşılaşmanın rövanşı 22 Temmuz Perşembe günü Faroe Adaları'nda oynanacak ve 3. ön eleme turuna yükselecek olan ekip belli olacak.
 

2010-2011 sezonunun ilk resmi maçında İstanbul'da taraftarının karşısına çıkan Beşiktaş'ta, yeni teknik direktör Bernd Schuster ve Portekizli yıldız Ricardo Quaresma da ilk kez siyah-beyazlı takımla resmi bir maça çıktı. Öte yandan başkan Yıldırım Demirören de uzun süren BJK İnönü Stadı'na gitmeme boykotunu, Vikingur maçıyla sonlandırdı.



Beşiktaş, Vikingur karşısında maça oldukça etkili başlkadı. Daha ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar 19. dakikada Nihat'ın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Özellikle hırslı ve hızlı oyunuyla dikkat geçen Kara Kartallar, maçın ilk yarısını 1-0 üstünlükle kapattı.



Mücadelenin ikinci yarısında da senaryo değişmedi. Beşiktaş'ın oynadığı Vikingur'un izlediği maçta, siyah-beyazlılar 55. dakikada Nihat'la skoru 2-0'a taşıdı. 76. dakikada Beşiktaş, Vikingur'da Jacobsen'in ceza sahası içinde topa elle dokunması sonucunda penaltı kazandı. Topun başına geçen Portekizli yıldız Quaresma kaleye çok sert vurdu ve meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 89. dakikada sahneye çıkan Nobre ise son sözü söyledi.
 

Etiketler :