Kasa fiyatı 60 TL’ye çıktı

Kasa fiyatı 60 TL’ye çıktı

Marmara'da lodosun kuvvetini artırmasına bağlı olarak av miktarı gerilerken hamsinin kasa fiyatı tırmandı.

İstanbul Su Ürünleri Hali'nin verilerine göre kışın bol tüketilen besinlerinden hamsinin kasası 50-60 TL fiyat aralığından tezgâhlarda yerini alıyor. İstavritin kasası 110 TL'den alıcı beklerköen, çipuranın kilogram fiyatı 8-10 TL'den satılıyor. Fiyatı hissedilir oranda gerileyen çinekopun kasası da 160-170 TL'den tüketiciye sunuluyor.

Balıkçılar hamsi fiyatlarında görülen artışı yağmur ya da soğuğa değil rüzgâra bağlıyor. Balıkçı Kenan'ın sahibi Kenan Balcı, "Hava rüzgârlı, deniz de dalgalı olduğu zaman her bölgeden balık tutulamaz. Ağı A bölgesine atarsınız B bölgesine gider. Avda güçlük çekilir. Yani rüzgâr tekneyi de ağı da istediği yana çeker. " diyor.

Lodostan ötürü av miktarında büyük gerilemeler görüldüğünü vurgulayan Balcı, "Poyraz başladı mı 1 hafta 10 gün devam eder. Ancak lodos kısa vadeli olur. 1 gün olur. 5 gün sonra geriye bir şey kalmaz. Dolayısıyla av miktarı da fiyatlar da normale döner." ifadesini kullanıyor.

Balcı, Çanakkale Boğazı'ndan Beylikdüzü, Adalar ve Yalova açıklarına kadar her bölgede bol miktarda hamsinin bulunduğunu kaydediyor.
 

Etiketler :