Kasayı boşalttı

Kasayı boşalttı

Banka müdiresinin başında bulunduğu 30 kişilik şebeke, dar gelirli vatandaşların maaşlarını fazla göstererek komisyon karşılığında bankadan 1 milyon liralık kredi çekti

Bursa Emniyeti tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, özel banka müdiresi ve banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre özel bir banka şubesinden, düzenlenen sahte belgelerle kredi verildiği ihbarı üzerine Mali Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.
KOMİSYON ALIYORLARDI

Yapılan incelemede dar gelirli vatandaşların maaşlarını fazla göstererek komisyon karşılığında bankadan kredi çeken kişiler olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla operasyonu genişleten polis, banka müdiresi ve banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı.

1 MİLYON LİRALIK KREDİ

Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin de ifadesine başvuruldu. Zanlıların sahte belgelerle çektikleri kredi tutarının 1 milyon TL'yi aştığı tespit edildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından "Resmi belgede sahtecilik, bankayı ve dolayısıyla devleti zarara uğratmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

Etiketler :