"Kaset" incelemede "İP" izi

"Kaset" incelemede "İP" izi

Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen video kasetini inceleyen Ulusal Kriminal Büro'yle ilgili çarpıcı bir ayrıntı.

Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen video kasetini inceleyen Ulusal Kriminal Büro'yle ilgili çarpıcı bir ayrıntı.

Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen video kasetini inceleyen Ulusal Kriminal Büro, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kurduğu Talat Paşa Komitesi ile İşçi Partisiüyesi olan Elektronik Mühendisi Uğur Kurtulan’a ait.

Kurtulan, Ulusal Endüstri Dış Ticaret ve Turizm Limited Şirketi ile hem savunma sanayinde kullanılancihazlarınsatışınıyapıyor hem de Ulusal Kriminal Büro ile bilirkişilik yapıyor.

Büro, kendi internet sitesinde Cumhuriyet başsavcılıklarına ve ağır ceza mahkemeleri’ne yeminli genel teknik bilirkişisi olarak çalıştıklarını belirtiyor. Ancak İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu, İstanbul genelinde 3 bin 33 bilirkişi olduğunu belirterek, bu isimler içerisinde Uğur Kurtulan adında bir bilirkişinin veya Ulusal Kriminal Büro adında bir bilirkişi kurumunun olmadığını kaydetti.

VATAN, büronun İstanbul Sarıyer’de bulunan merkezine giderek, yaptıkları çalışmaları yakından izlemek istedi. Ancak mesai saatleri olmasına rağmen, büroda kimseyi bulamadı.

Görev tanımları bilişim

Bünyesinde elektronik istihbarat mühendisi, tıp doktoru, biyolog, biyo kimyacı ve bilgisayar uzmanlarıyla çalıştıklarını belirten büro, referanslarında bazı mahkemelerden aldığı iş emirlerini göstererek, resmi kurumlarla da çalıştığını iddia ediyor.

Büro, kendi internet sitesinde inceleme alanlarını da açıklıyor. İyi gözükmeyen görüntüleri, özel istihbarat teknolojileriyle açığa çıkarttıklarını belirten büro’nun internet sitesinde yer verdiği görev tanımları şöyle: ’Yazı ve imza sahteciliği , tehdit-şantaj mektupları, parmak izi inceleme, bilgisayar ve bilişim suçları, cep telefonu suçları.’

“Bilimsel mütalaa”

Yılmaz Yazıcıoğlu (Ceza Hukukçusu):

“Türkiye’de resmi bilirkişi kurumları Adli Tıp ve TÜBİTAK’tır. Ancak özel olarak da çalışabilecek resmi kurumlar da vardır. CMK’da da savcılıkların diledikleri takdirde bu mesleği yapmaya yetkili olanlarla çalışabileceği belirtiliyor. Buna bilimsel mütalaa adını veriyoruz. Uzman olarak çalışırlar. Direkt olarak savcı veya taraflar bu uzmanlara başvurabilirler.”

VATAN

Etiketler :