Kasetçilerin deşifresi Baykal'a kaldı

Kasetçilerin deşifresi Baykal'a kaldı

CHP'deki taciz ve şantaj iddialarına el koyan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 'mağdur' sıfatıyla dinleyeceği Baykal'ı ziyaret edecek ve elindeki belgeleri gösterecek. Baykal'ı deviren kasetin kaynağına ise çok yaklaşıldı.

Öz, elindeki belgeleri Baykal'a gösterip komplonun deşifresinde yardım isteyecek. Baykal'ı koltuktan eden kasetle ilgili olarak da server'a ulaşıldığı öğrenildi.

CHP'deki taciz ve şantaj iddiaları ile ilgili olarak Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Halk TV'nin, Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Odatv'ye satışının görüşüldüğü günlerde Odatv muhabiri Ayfer İklim Bayraktar, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ekseninde gelişen iddialara Zekeriya Öz el koydu.

ÖZ, BAYKAL'A GELECEK

Kılıçdaroğlu ve Tekin'i tanık sıfatı ile ifade vermeye davet eden Öz, mağdur olarak dinleyeceği Baykal'ı ise bizzat kendisi ziyaret edecek. Edinilen bilgiye göre Zekeriya Öz, görüşmeye soruşturmanın Baykal'ı ilgilendiren kısımlarında yer alan delil ve belgelerle gelecek. Öz bu belgeleri Baykal'a göstererek komplonun merkezinde yer alanların tespiti konusunda yardımını isteyecek.

SERVER'A ULAŞILDI

Deniz Baykal'ı genel başkanlıktan eden ilk komplodaki görüntülerin kaynağının da tespit edilmek üzere olduğu öğrenildi. Baykal ile eski özel kalem müdürü ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin servis edilmesiyle ilgili olarak hukuki yollara gidilmişti. Soruşturma sonucunda 'server'a ulaşıldığı ve kamera kayıtlarının kimler tarafından yüklendiğinin ortaya çıkarılmasına çalışıldığı belirtiliyor. Serverda yapılacak inceleme ile görüntülerin yüklendiği bilgisayarın IP numaraları tespit edilebilecek ve faillere ulaşılabilecek.

ERGENEKON'A DAHİL OLDU

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakınındaki isimlerin verdiği bilgiye göre Özel Yetkili Savcı Zekeriya Öz, kaset skandalını da Ergenekon soruşturması çerçevesinde incelemeye başladı. Soruşturma Odatv'den çıkan delillerle birlikte değerlendirilecek.

Merkezde Halk TV var

CHP'deki son taciz ve şantaj iddiaları Odatv'nin sahibi Soner Yalçın'ın hisseleri Baykal'ın yakınlarında bulunan Halk TV'yi satın almak istemesiyle başladı. Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Hurşit Güneş, kanalın Soner Yalçın'a devri konusunda mutabık kaldı. Baykal ise kanalın devrine sıcak bakmadı. Perde arkasındaki görüşmeler, Odatv soruşturması kapsamında yapılan dinleme ve aramalarla kamuoyuna yansıdı. Böyle kamuoyu komplo ve skandallardan haberdar oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :