Kasetler için son sözünü söyledi

Kasetler için son sözünü söyledi

MHP lideri Bahçeli, kasetler konusunda son sözü söyledi ve şantaja boyun eğmeyeceğim dedi.

İslami temel alan bir partinin, maneviyata sahip çıkması gerektiğini ve aksinin düşünülmesinin mümkün olmadığını kaydeden Bahçeli, kasetler çıkması halinde aynı yöntemin uygulanacağını ve istifaların alınabileceğini söyledi. 

AK Parti hükümetine özellikle de "Demokratik Açılım" süreciyle ilgili oldukça sert sözler söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın anayasa değişikliği konusunda İmralı ile uzlaşmaya vardığını iddia etti. Bugüne kadar evlilik yapmayan Bahçeli, "hiç aşık oldunuz mu?" sorusuna cevap vermezken, sıkı bir arabeks dinleyicisi olduğunu söylemesi katılımcıları oldukça şaşırttı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CNN Türk'te Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğündeki "Liderler Zirvesi"nde gazeteciler Yavuz Oğhan, Rıdvan Akar, Murat Yetkin ve Metehan Demir'in sorularını yanıtladı.

Programın ilk gündem maddesi olan ve MHP'de bugüne kadar dört istifaya neden olan kasetler konusunda net mesajlar veren Bahçeli, hiç kimsenin bir siyasi partiyi elindeki şantaj araçlarıyla tehdit edemeyeceğini söyledi. MHP'nin İslami duyarlılığı olan bir parti olduğunu ve kasetlerin yayınlanması halinde gerekeni yapacaklarını söyleyen MHP lideri, Gülen konusundaki eleştirilerini de sürdürdü. Cemaatin kontrol edilemediğini ve gücünün abartıldığını iddia eden Bahçeli, açılım konusundaki taleplerin İmralı ile örtüştüğünü söyledi. 

İşte Bahçeli'nin programdaki açıklarından bazı satır başları:

KASETLER KONUSU
 
Devlet Bahçeli: Türk siyasi hayatı gittikçe kirleniyor. Uzun zamandır kaset siyaseti Türkiye'nin gündeminde. İki arkadaşımızın kaseti yayınlandı. İki kaset ile daha karşılaştık. Onlardan da aynı şeyi istedim. Fakat bu malum site tehditlerine devam etti. Devlet Bahçeli'ye açık mektup yayınladılar. Yeni kasetler internete koyacaklarını söylediler. Bunlarla ilgili bir yayında bulunmadılar. Fakat bu açık bir tehdittir. Hiç kimse bir siyasi partiye tehdit ve şantajda bulunamaz. Bu şantajı reddedecek bir ifade olacak şekilde rest çektik, 'kimin elinde ne varsa yayınlasın' dedik. Bu aşamada isimleri çıkan kişiler istifalarını bana sunarlarsa ben kabul etmeyeceğimi söyledim. İstifalarını sunacaklarını söylediler ama ben kabul etmedim. Gerek yok dedim. Savcılık bu olaya çok kayıtsız kaldı. Devleti yönetenlerle devlet kurumlarının bu duruma ilgisiz kalması önemli. 

Sizin tahmininiz nedir?

- Kasetleri kimin yayınladığı konusunda şu anda bir şey söylemeyemem. Ancak iki internet sitesinin ABD'den yayın yaptığını gördük ve bunun belgelerini savcılığa verdik. Sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Olayları milletimiz çok yakından tahmin ediyor. 12 Haziran'da sonuç ne olacak bekliyoruz. MHP'lilerin özel hayatına çok dikkat etmesi gerekir. Olayın içeriğini Ülkücü hareket kabul etmez. Onların partiyle olan ilişkilerini kesmesi gerekir. MHP bu konudaki duyarlılık içerisinde hassasiyetini ortaya koydu. 

GÖRÜNTÜLER ÇIKARSA İSTİFA İSTENECEK

Yeni görüntüler ortaya çıkarsa? 

- Gereği neyse o yapılır. Aynı uygulama istenir. İstifaları istenir. Yalnız İslami çizgiden geldiğini iddia eden bir siyasi hareketin siyasi bir tavır göstermesi gerekir.

Bu kasetlerin kaynağı nedir sizce? Parti içi bir çekişme olabir mi?

- Bunu Sayın Başbakan saptırıyor. Biz diyoruz ki İstanbul Küçükcekmece'de AKP üyesi olan ve adaylığını koyan bir kişi var. 

Bu tezgahın arkasında iktidar mı var? Amaç ne?

- MHP, olarak biz hiçbir şeyi tesadüfe bırakamayız. MHP güçlenir. TBMM'de etkin konumda olur. Veya iktidar olursa bazı şanslar ortadan kalkar. Bunu zaafiyete uğratmak gerekir. Başbakan 367 veya onun üstünde bir vekil ile gelme arzusu var. Eksik nasıl tamamlanır diye düşünüyorlar. Biz de diyoruz ki siz devletsiniz. Elinizde olanaklar var. Çözün. Başbakan harekete geçmeli sorumluları çözmeli.

Bir araç vardı MHP'yi takip altına alan.  Bir de sarı araç çıktı?

- Biz araçlarla ilgili savcılığa gerekli bilgileri verdik. Bu araçlar devlet kuruluşlarının araçları öyle gözüküyor. Polis arabası olduğunu söyleniyor. Savcılığın açıklama yapmasını bekliyorum. Açıklamazlarsa biz açıklayacağız. 12 haziran'a kadar bekliyoruz. Tezgahın faili kafamızda oluşuyor artık.
CEMAAT İLE İMRALI İŞBİRLİĞİ İDDİASI

Fethullah Gülen'i halen suçluyor musunuz? 

- Şu an için açıklıkla söylüyorum. Bunu cemaatin mensupları dikkate almalıdır. Ülkücü hareketin Gülen'e olan sevgisi çoğalarak azalıyor. Yapılan yayınları hangi grubun yaptığı belli, yazarlar belli. Eğer Türkiye'de her kaosun tartışmasında bir cemaatin ismi geçiyorsa, bu cemaatin bundan kurtulması lazım. Gülen'in Türkiye'ye dönmesi lazım. Ya Türkiye'deki olayları takip edemiyor. Ya da cemaatin bazı grupları kontrol dışında mı? Şu an için kimseyi korumaya hakkımız yok. Gülen hakkında çok spekülasyon yapılıyor. Tutuklamalar oluyor. Özel bir mazareti yoksa, neden ABD'de bulunuyor. Ya da faaliyetlerini dondursunlar. Bunun yöntemini bulsunlar. Türk okulların kapatılması gerekitiğini söylemedim, saptırıyorlar. Hemen karşı propagandaya giriyorlar.  Zaman gazetesini, Samanyolu TV'yi takip edin. Oradaki yorumlara bakın. Köşe yazarlarına bakın. MHP'yi sorgulama şekillerine bakın.

Cemaat neden sizinle uğraşıyor?

Cemaete göre MHP'nin etkisizleşmesi, Meclis dışı kalması gerekiyor. Eşkenar üçgen diyorum. Başbakan bir tarafta, öbür tarafta Fethullah Gülen ve İmralı'da yatan kişi. Abant Platformu'ndan, İmralı'dan, AB'den, ABD'den gelen taleplere baktığınızda talepler ortak. Eşkanar üçgenden kast ettiğimi bu. Bana okyanus ötesinden bir mesaj gelmedi. Getirilmek istenen nokta Türk ile Kürt kökenli kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek. Siyasi çözüm adı altında terör ve taviz veriliyor. Birileri MHP'yi harekete geçirmeye çalışıyordu, şimdi birileri MHP'yi devşirmeye çalışıyor. 

Gülen grubunun gücü nedir?

Gülen gücü cemaatinin biraz abartıldığını düşünüyorum. Bir grup Fethullah Gülen ismini kullanıyor. Gülen, cemaati kontrol edemiyor. MHP cemaatleri eşik mesafede durmuştur. Ama MHP içinde de Gülen cemaati sempatizanları var. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü "Ne Mutlu Bağımsız Aydınlar"a çevrilmiş. Bu tür bağımsız platformlar kime hizmet ediyor. Bağımsız ülkücüler MHP'den kopmuş olan bir gruptur. Eski ülkücüler diyemezsiniz. 

BAŞBAKANIN MİLİS GÜÇLERİ Mİ VAR?

Daha az oy alırsa istifa eder misiniz?

Ben seçim gecesi görevden ayrılayım mı dedim, MHP camiası izin vermedi. İktidarın istismar etmediği hiç bir yer kalmadı, dini alanlar dahil. Çalışmalar yapıldı. Sonuç ne... Her alan istismar ediliyor. Türk siyasi hayatı yozlaşıyor, kirletiliyor. 

Bin bozkutumla gelirim tehdit midir?

Bu sözüm çok ciddi bir uyarıdır. YGS'de istikbali kararan gençlerin bir tepkisi var. Başbakan bu tepkiye 'ben de onbin genci getiririm" derse bu iktidarı milis gücü anlamına gelir. Bu yanlış bir cümledir. Eğer bu böyleyse ben de bin Bozkurtumla gelirim dedim. Ben bu görüntülerin hiçbirini izlemedim. Anadolu'da gezerken hiç kimse de gelip bize bu görüntüleri sormadı. 

İhsan Barutçu'nun açıklamaları: "Benim özel hayatım" Başbakan da bu genel durum dedi. Size göre özel mi?

Bu özel bir durum, bunun geneli parkta olur.

MHP'nin Diyarbakır mitingi...

Diyarbakır’a gitmek kararını (bölücülük) bu anlayışa cevap olsun diye istemiyorum. 2011 seçimlerden sonra bölünmeye yönelik bir senaryo ortaya konulmadan, milli bir görev kabul edip, bunu seçim meydanında dile getirmek istiyorum. Diyarbakır halkı bizi çok iyi karşılayacaktır. 

Erdoğan ile aynı programa katılsanız ilk soracağınız soru ne olurdu?

Sayın Başbakan’a öncelikle soracağım şey şu olurdu: Bu ülkeye kim hizmet etmişse ona hürket duymasını isterdik. İnönü için söyledikleri, Demirel için söyledikleri. Bütün bunlar siyaseten çok çirkindir. Geçmişte iyi veya kötü hizmet eden kişileri aşağılayarak bir yere varacağını düşünüyorsa o zaman onların ayak altlarına indiği seviyedir.

Güya dünya lideri olarak gördüğü için aşağı görüyordur.
"ERDOĞAN İMRALI İLE ANLAŞMAYA VARDI"

CHP'nin seçim kampanyasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyasi olarak faaliyetleri düzenli ve disiplinli olarak götürdüğünü görüyorum. Politikaların bir bölümü AKP’nin destek verici biçimde olduğunu düşünüyorum. Özellikle anayasa değişikliğinde birlikte hareket ettiklerini görüyoruz.

Anayasa değişikliği...

Seçimlerden sonra yapacağı anayasa değişikliği için birileriyle anlaşmış. Sanırım İmralı ile yapılan müzakereler sonucunda olmuştur. PKK’nın Avrupa yayınlarına baktığınızda, Diyarbakır’da toplanan kongreye bakarlarsa, bu konularda bütünüyle anlaşabilecek bir parti söz konusu değil. Bunu tek başına ulaşabilecek bir oy oranını yaklaşmak istiyor.
PKK terör örgütüdür ve bu böyle olduğu sürece muhatap olup özel veya resmi görüşme yapmamalıdır. Bu terör örgütünün alacağı mesafeyi gösterir. Bu biraz terör biraz taviz anlamı taşır. PKK eğer tüm militanlarının silah bıraktığını ve teslim ettiğini açıklarsa o zaman demokrasi karşısında muhatap olacağı bir unsur olarak nitelendirilebilir. Şu anki hali ise başka olarak nitelendirilir.

TÜSİAD ile ilişkiler...
TÜSİAD’tan partimize ziyaretler oldu kendisiyle görüştük. TÜSİAD zaman zaman amaç aşımı yaşadığını görüyoruz. Çok önemli projelerle ilgili kamuoynun karşısına çıkacakken sadece demokratik açılımla çıkması biraz düşündürücüdür. Biz bu görüşlerine karşı saygılıyız ancak mesafeliyiz. Böyle olunca onlarda sanki MHP onlara düşmanmış gibi algılıyorlar.

Müzik dinler misiniz?

Uzun yol yapıyorum. Seçim gezilerinin tamamında karayolunu kullanıyorum. Araca CD alınmış onu çalıyoruim. Bugünlerde "Has Arebeks" var onu dinliyorum (Şevval Sam) Bütün arabesk sanakçıların çok güzel bir sesle okuyor. Çok güzel bir müzik.

Aşık oldunuz mu?

Bu sorulara girmiyelim hele ki şu gibi bir ortamda. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.