Kasımpaşa 40 sene sonra! 2-0

Kasımpaşa 40 sene sonra! 2-0

Kasımpaşa 2-0 kazandı ve Ankaragücü'nü 40 yıl aradan sonra mağlup etti

Kasımpaşa 40 sene sonra!

Turkcell Süper Lig'de 29. hafta maçında Kasımpaşa sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadeleyi Kasımpaşa 2-0 kazandı ve Ankaragücü'nü 40 yıl aradan sonra mağlup etti.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Cenk İşler ve 59. dakikada Şahin Aygüneş kaydetti.

Bu skorun ardından Kasımpaşa puanını 36'ya yükseltti. Ankaragücü ise 33 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Kasımpaşa deplasmanda Trabzonspor ile, Ankaragücü ise sahasında Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

HAKEM İLKER MERAL SAKATLANDI

Karşılaşmanın 2. dakikasının ilk saniyelerinde hakem İlker Meral sakatlandı. Sol bacak adalesinde çekme oluşan Meral mücadeleyi durdurup saha kenarına gelirken, iki takımınsağlık ekibi Meral'in durumunu kontrol etti. Ayağındaki acı geçmeyen Meral'in maça devam edemeyeceğine karar verilirken, karşılaşma 6 dakikalık duraksamanın ardından 4. hakem Serdar Karakaş'ın yönetiminde devam etti.

40 YIL SONRA GELEN GALİBİYET
 
Son olarak Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçta 2-2 berabere kalan Ankaragücü ile Kasımpaşa takımları lig tarihi boyunca 14 kez karşılaşırken bu maçların 10 tanesi berabere bitti.

İki takım arasında oynanan son 3 Süper Lig maçı da 2-2 berabere biterken, Ankaragücü Süper Lig'de son 10 maçta yenilmediği Kasımpaşa'yı 2 kez mağlup edip, sadece 1 kez yenildi.

Kasımpaşa'ya Ankara ekibine karşı tek galibiyetini 1960-61 sezonunda deplasmanda 2-0'lık skorla almıştı. Ev sahibi ekip 40 yıl aranın ardından sarı lacivertli takıma puan vermedi.
 

Etiketler :