Kasımpaşa'da 15 Temmuz İstiklal sergisi açıldı

Kasımpaşa'da 15 Temmuz İstiklal sergisi açıldı

Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda açılışı yapılan fotoğraf sergisinde, her biri 15 Temmuz gecesine dair bir hikayeyi anlatan 20 fotoğraf ile İstiklal marşının metnine yer verildi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan "15 Temmuz İstiklal Sergisi", Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda ziyarete açıldı.

15 Temmuz gecesine dair birer hikayeyi anlatan 20 fotoğraf karesi ile İstiklal marşının 10 kıtasına yer verilen sergi, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde açıldı.

Törene katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, serginin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk yıllarının geçtiği Kasımpaşa semtinde İstanbullularla buluşmasının önemini vurguladı.

Yıldız, 15 Temmuz şehitlerini yad etmek, 15 Temmuz'u anlamak ve anlatmak için sergiyi açtıklarını aktararak, "Bu sergiye 'İstiklal' adını verdik. İstiklal şairimizin 'Korkma' diye hitap ettiği aziz Türk milletine, 15 Temmuz akşamında çocuğuyla, erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla hep birlikte İstiklal Marşı'nın ruhuna sahip çıkarak, 'Korkmuyoruz, bayrağımıza, vatanımıza uzanan ele fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi kimseye teslim etmeyeceğiz. Bu vatan bizimdir.' diyerek haykıran bu millete sonsuz saygı duyuyoruz." dedi.

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ise bütün yurtta 15 Temmuz'un 6. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, "Bugün 15 Temmuz'u milletçe, beraberce coşkuyla kutluyorsak 15 Temmuz'da ihanet şebekesinin karşısına tek vücut olarak dikilen kahraman milletimizin o gece yazmış olduğu destan sayesindedir." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Demirelli, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemizin birçok yerinde, ezanlarımızın susmaması, bayrağımızın inmemesi, devletimizin bölünmemesi, parçalanmaması için hep beraber bu meydanları dolduruyoruz. Bizler birbirimize sarıldığımız, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz, tarihimize, kültürümüze ortak değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olduğumuz, farklılıklarımızı zenginlik sayarak hareket ettiğimiz müddetçe hiçbir güç, hiçbir hain örgüt bizleri bölemeyecek."

Konuşmaların ardından siyasi partilerin Beyoğlu ilçe başkanlarının da arasında bulunduğu katılımcılar, sergiyi gezdi. Ziyaretçiler, açılış töreninin ardından, 15 Temmuz programına katılmak üzere, bayraklarla Saraçhane Meydanına gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.