Kasko Hesaplamasında Öne Çıkan Faktörler

Kasko Hesaplamasında Öne Çıkan Faktörler

Kasko hesaplamada belirli faktörler mevcuttur. Aracınızın modeli, markası ve tipinin değeri mevcut piyasaya göre farklılık gösterdiğinden her ay değer listesi değişir ve genel olarak da bu liste, kasko hesaplama noktasında öne çıkar

Kasko sigortası sorgulama işlemi için Sigortayeri’nden faydalanabilirsiniz. ‘Kasko sigortası teklif al’ seçeneği ile aracınızın tipini, modelini ve markasını girerek farklı sigorta şirketlerinin tekliflerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Kasko Hesaplamasında Öne Çıkan Faktörler

Kasko sigortası; aracı ve araç sahibini trafikte oluşan olumsuz durumlara ve risklere karşı koruyan bir bir güvencedir. Araç sahibinin isteğine bağlı olarak aracın çarpma, yanma, çalınma ve doğal afet gibi durumlar için yapılır. Zorunlu değildir, isteğe göre yapılır ve yenilenir. Kasko hesaplamasında fiyatları değiştiren unsurlar mevcuttur. En önemli nokta araçların tipi, modeli, markasıdır. Buna bağlı olarak farklı poliçeler hazırlanır ve kasko hesaplama yapılarak aracınız için bir değer belirlenir. Sigortayeri sizin adınıza sektörde öne çıkan tüm sigorta şirketleri ile görüşerek size özel en uygun kasko teklifini hazırlar.

Kasko Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ücretler, araç kasko değerine göre belirlenir. Bu değer, TSB (Türkiye Sigortalar Birliği) tarafından hesaplanır. TSB, bu doğrultuda kasko sigortası fiyatlarının belirlenebilmesi için her ay taban ve tavan fiyatları yayınlar. Sigorta şirketleri de bu değerlere göre araç sahiplerine fiyat teklifi sunar. TSB tarafından belirlenen kasko hesaplamasında araçların değeri, model, marka, üretim yılı ve motor hacimleri öne çıkar. Bu değerler ayda bir kez yayınlansa da bazen fiyatlar üzerindeki dalgalanmalar nedeni ile birden fazla da güncellenebilir. Kişiye uygun olacak şekilde fiyat teklifini yapan sigorta şirketleri güncel değeri baz alarak karar verir.

Araçların sıfır ya da 2. el olmaları da fiyatın belirlenmesinde etkilidir. Değeri etkileyen farklı unsurlar da bulunur. Aracın hasarsızlık durumu, sonradan araca takılan yedek parçalar ya da aksesuarlar, teklif yapan sigorta şirketlerinin standartları ve poliçe türü, sunulan teminatlar fiyat konusunda önemli faktörlerdir. Örneğin, lastik, jant gibi parçaları da teminatlar arasında bulunur. Fakat daha sonradan takılan parçalar cihazlar poliçe kapsamında yer almayabilir. Kasko hesaplamasını etkileyen bir diğer unsur ise araç sahibinin yaşı ve ehliyete kaç yıldır sahip olduğudur.

Kasko fiyatları sigorta şirketlerine, araç değerine ve aracın kayıtlı olduğu ile göre de değişkenlik gösterir. Şirketler TSB'nin yayınladığı araç poliçe değerini inceleyerek size bir fiyat aralığı belirler. Trafiğin yoğun olduğu iller için kasko ücretleri daha yüksek olabilir. Bunun sebebi trafik yoğunluğunun araç için daha fazla risk taşımasıdır.

Kasko hesaplamasında aracınız için talep edebileceğiniz ek teminatlar da öne çıkar. Anahtar kaybı, aracın içerisinde bulunan eşyaların kaybı ya da akaryakıt dolumu ve kemirgen hayvanlaın zararları bu ek teminatlar içerisinde bulunabilir. Bu gibi durumlar, fiyatları artırabilir. Kasko sorgulama işlemlerini Sigortayeri’nden rahatlıkla yapabilirsiniz. Poliçe sorgulama kısmına girebilir ve istenilen bilgileri girdikten sonra ve aradığınız bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gerekli bilgilere ulaştıktan sonra kasko sorgula işlemini sonlandırabilirsiniz.

En Uygun Kasko Sigortası Ücretlerine Sigortayeri ile Ulaşabilirsiniz!

Siz de aracınızı güvence altına almak istiyorsanız, Sigortayeri üzerinden uygun kasko teklifi al seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi ve araç ruhsat numaranızı ilettikten sonra Sigortayeri pek çok sigorta şirketi ile görüşerek, şirketlerin aracınız için kasko hesaplamasını yapmasını sağlar. En uygun teklifleri toplayarak, size sunar. Aracınızın sigortasını en kısa zamanda yapabilmenizi sağlar. Size sunulan teklifi değerlendirerek aracınızın trafikte veya trafik dışında oluşabilecek kaza, hasar gibi durumlarına karşı önlem alabilirsiniz. O halde siz de şimdi aracınıza kasko fiyat al seçeneğini kullanarak daha güvenli bir şekilde yola çıkabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.