Kassam Mezarlığı Ateşe Verildi

Kassam Mezarlığı Ateşe Verildi

Siyonist işgalcilerin Hayfa’da bulunan Şeyh İzzeddin El-Kassam Mezarlığı'nın bir kısmını ateşe verdikleri öğrenildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren Kudüs Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, Siyonist işgalcilerin Hayfa’da bulunan Şeyh İzzeddin El-Kassam Mezarlığı'nın bir kısmını ateşe verdiklerini söyledi.  

Kudüs Müessesesi mezarlığın yakılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Kudüs Müessesi şunları ifade etti: “Mezarlıktaki yangın ağaçların bulunduğu altı noktada çıkarılmış. Altı nokta da Şehid İzzeddin El-Kassam’a ait mezarın etrafında bulunuyor. Bu da aşağılık insanların şehidin mezarını hedef aldıklarını gösteriyor. Mezara bitişik bazı ağaçlar da ateşe verilmiş. Çıkan yangında en az yirmi mezar hasar görmüş ve yanmış.”

Kudüs Müessesi daha sonra şöyle dedi: “Yangının izleri hâlâ olduğu yerde durmaktadır. Hatta bazı ağaçlardaki ateş yavaş yavaş yanmaya devam etmektedir. Yangının ikinci kez çıkarılması işin içinde gaspçıların olduğu şüphesini güçlendiriyor. Ateşi bölgeye gelen itfaiye söndürdü.”

İki yıldan beri mezarlığın bakım, onarım ve gözetimini üstlenen Kudüs Müessesi, söz konusu mezarlığın sürekli Siyonist gaspçıların saldırısına uğradığını belirtti. 

Etiketler :