Kastamonu ve Sinop'taki saldırılar aynı ekibin işi

Kastamonu ve Sinop'taki saldırılar aynı ekibin işi

Kastamonu Ilgaz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik terör saldırısında kullanılan silahların kriminal incelemesi tamamlandı

Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, silahların 7 Nisan'da 3 polisin yaralandığı Sinop Boyabat'taki olayda da kullanıldığını rapor etti. Emniyet'in bölgede yaptığı incelemelere göre, 1 polisin şehit düştüğü ve 1 polisin de yaralandığı Kastamonu'daki saldırıda teröristler, konvoyu 5 ayrı noktadan çapraz ateşe tuttu. Önce Rus yapımı el bombası ile ardından da Kalaşnikof ve M-16 otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 76 Kalaşnikof, 16 da M-16 mermisi kullanıldı.

Başbakan'ın konvoyuna 92 mermi sıkılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör ve istihbarat birimlerinin üst düzey yöneticileri saldırı bölgesinde kamp kurdu. Ormanlık alanda yapılan incelemede teröristlerin konvoya önce Rus yapımı el bombası ile ardından Kalaşnikof ve M-16 otomatik silahlarla saldırdığı ortaya çıktı. Kullanılan 92 mermiden bir kısmının zırh delici özelliği bulunduğu saptandı. Ele geçirilen kovanlardan saldırganların şarjörlerinde bulunan tüm mermileri kullandıkları anlaşıldı. İncelemede silahların PKK'nın 7 Nisan 2011'de Sinop Boyabat'ta üç polisin yaralandığı saldırıda kullanıldığı belirlendi.

Boyabat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Polis Lojmanları önünde devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla ateş açılmış ve araçta bulunan Sinan Erten, Yücel Satıcı ve Mustafa Göçük isimli polis memurları yaralanmıştı. Bir süre sonra terör örgütü polisin hedef alındığı saldırıyı üstlenmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Sinop saldırısına ilişkin çalışması da halen sürdürülüyor.

saldırganlardan ayrılan terörist teslim oldu

Başbakan Erdoğan'ın konvoyundaki polislere saldırarak, polis memuru Recep Şahin'i şehit eden PKK'lı grupla birlikte hareket eden terörist teslim oldu. Terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasında yer alan ve Batman nüfusuna kayıtlı Celal B. (25), Mecitözü yakınlarındaki bir tarlada çalışan köylülerin yanına giderek pişman olduğunu söyledi. Köylüler tarafından silahı ve teçhizatıyla birlikte jandarmaya teslim edilen Celal B., terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasında yer aldığını ve bir süre önce Kastamonu'da polis aracına saldırı düzenleyen grupla birlikte hareket ettiğini itiraf etti. Polis aracına yönelik saldırıdan 5 gün önce söz konusu gruptan ayrıldığını öne süren Celal B., Karadeniz Bölgesi'nde çeşitli eylemlere katıldığını da söyledi. Mecitözü Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu tamamlanan Celal B.'nin adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.