Kastamonu'da KKKA alarmı

Kastamonu'da KKKA alarmı

Kastamonu'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu bugüne kadar 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine tedbirler arttırıldı.

Özellikle Pınarbaşı ilçesinde son üç gün içersinde 3 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle harekete geçen Sağlık İl Müdürlüğü ilçede geniş kapsamlı çalışma başlattı.


Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk, Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen 3 ayrı ölümden ikisinin KKKA hastalığı nedeniyle gerçekleştiğinin kesinleştiğini açıkladı. Diğer vakada ölüm nedeninin şu an için tam belli olmadığını kaydeden Öztürk, "Biz bu vakayı da kayıtlarımıza olası KKKA olarak geçtik." dedi.


Gelişmeler üzerine ilçede daha önceden aldıkları önlemleri arttırdıklarını vurgulayan Öztürk, "Pınarbaşı ilçemizde de hane hane dolaşarak eğitimler vermiş ve vatandaşlara kene spreyi dağıtmıştık. Şimdi bu olayların üzerine tekrar ekiplerimiz bu bölgeye giderek halkımızı ayrıntılı bir şekilde tekrar bilgilendirecek. Sonucu her pozitif çıkan vaka hayatını kaybetmiyor. Burada hayatını kaybedenlerin çoğu ya geç bilgilendirmeden ya da vücuduna yapışan keneyi kendi imkanlarıyla çıkarmalarından kaynaklanıyor." diye konuştu.


Diğer yandan, Pınarbaşı'nda KKKA hastalığı şüphesiyle 2 kişinin daha Ankara ve İstanbul'daki hastanelere sevk edildiği öğrenildi.


Pınarbaşı ilçesine bağlı Çamkışla köyü Savcılar Mahallesi'nde H.K. (30), yüksek ateş şikayetiyle Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen genç kadın, tedavinin üçüncü günü olan 10 Temmuz'da hayatını kaybetti.


Aynı köyde daha önceden vücudunda birçok kez kene çıkartılan M.K. (70) de H.K'nin ardından KKKA şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşlı vatandaş, 11 Temmuz'da hayatını kaybetmesinin ardından köyünde toprağa verildi. Son olarak ilçe merkezine bağlı Fatih Mahallesi'nde G.A. (40) adlı kadın 10 gün önce görülen yüksek ateş şikayetinin tekrar ortaya çıkmasıyla Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. G.A., KKKA teşhisiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi gördüğü hastanede önceki akşam saatlerinde hayatını kaybeden G.A.'nın cenazesi Pınarbaşı'na getirilerek dün İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri gözetiminde defnedildi.

Etiketler :