Kastamonu'da zarar gören köprüler onarıldı.

Kastamonu'da zarar gören köprüler onarıldı.

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kastamonu-Şenpazar yolunda selde zarar gören 5 köprünün de tamamlanarak trafiğe açıldığını bildirdi.Bakanlıktan...

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kastamonu-Şenpazar yolunda selde zarar gören 5 köprünün de tamamlanarak trafiğe açıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, etkili sağanak yağışla birlikte Kastamonu’yu Şenpazar ve Cide ilçelerine bağlayan Kesmekayrak ve Derelitekke-2 köprülerinin zarar gördüğü anımsatıldı. Bölgede hasar tespitinin ardından çalışmalara başlandığı belirtilen açıklamada, 21 metrelik Kesmekayrak-1 ve Kesmekayrak-2 köprüleri ile 23 metrelik Kesmekayrak-3 Köprüsü ve 24 metrelik Kesmekayrak-4 Köprüsü'nün tamamlanarak hizmete açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yeniden projelendirilen köprülerde açıklıklar artırılarak, aşırı yağışta gelen debinin geçmesine olanak sağlandığı ifade edildi. Ayrıca çalışılan kesimde yol platformunun 10 metreye çıkarılarak sürüş konforunun artırıldığı vurgulanan açıklamada, köprülerle birlikte 800 metre yolun BSK seviyesinde tamamlandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, aynı güzergahta bulunan Derelitekke-2 Köprüsü'nün de tamamlanarak hizmete açıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Selde hasar gören Derelitekke-2 Köprüsü yeniden projelendirilerek 48 metre uzunluğunda inşa edildi. Ayrıca, yeni yapılan köprüyle birlikte bağlantı yollarındaki imalatlar da tamamlanarak hem yol geometrisi düzeltildi hem de standart yükseltildi. Yeni yapılan köprüyle beraber 700 metre uzunluğundaki bağlantı yolu da BSK seviyesinde yenilendi."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.