Katil Pasaportlar Hangi Ülkenin?

Katil Pasaportlar Hangi Ülkenin?

İngiliz istihbaratı, İsrail havayolları içindeki ajanların binlerce vatandaşlarının pasaportunu kopyaladığını belirledi

Dubai'de Hamas komutanlarından Mahmud El-Mabhuh'un MOSSAD ajanları tarafından öldürülmesi olayında 12 İngiliz pasaportunun kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiliz gizli istihbarat servisi MI6, İsrail havayollarında "çalışan" MOSSAD ajanlarının "güvenlik aramaları" sırasında binlerce Britanya vatandaşının pasaportunu kopyaladığını bildirdi. Pasaportları kopyalananlar arasında İsrail'de geçtiğimiz Eylül ayında yapılan bir "terör" konferansına katılan uzmanlar da yer alıyor.

"GÜVENLİK ARAMALARI KILIFTI"

MI6, İsrail'e giden Britanyalılar'ın aylardır "hedefte" olduğunu, havaalanındaki aramalar sırasında belgelerinin kopyalandığını kaydetti. Basında yer alan haberlere göre, İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın geçen hafta yayımladığı ve İsrail'e giden yolculara yönelik uyarı da MI6 raporunun ardından yapıldı.

MI6 raporunda, İsrail havaalanlarında "güvenlik araması" gerekçesiyle el konulan pasaport ve belgelerin, 20 dakika süren "incelemeler" sırasında kopyalandığı ifade edildi.

İngiltere polis kaynakları, Britanyalı yetkililerin İsrail'e geldiklerinde "sıkı güvenlik kontrolleri" geçirdiğini belirtmiş, "rutin olduğu söylendi ancak tüm uluslar için geçerli değildi" ifadesini kullanmıştı.

Britanya Dubai'deki cinayette pasaportlarının kullanılmasının ardından, Londra'da MOSSAD'ın temsilcisi olduğu söylenen İsrail diplomatını sınırdışı etti. İsrail'in Londra'ya yeni bir MOSSAD temsilcisi atamasına da "vatandaşların pasaportlarının tekrar gizli operasyonlar için kullanılmayacağına dair güvence" istenerek izin verilmedi.

Etiketler :