Katliam abdestsiz canilerin işi

Katliam abdestsiz canilerin işi

Hakkari'de 9 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hain saldırıyı yapanlarla, arkasında abdestsiz namaz kılıp imam Aziz Tan'ı katledenlerin aynı teröristler olduğu ortaya çıktı.

Hakkari'de 9 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hain saldırıyı yapanlarla, arkasında abdestsiz namaz kılıp imam Aziz Tan'ı katledenlerin aynı teröristler olduğu ortaya çıktı. M.E. adlı teröristin ifadesine göre Tan'ı katleden PKK'lılar referandum için bölgede kan döktü.

 

ÖNDER DELİGÖZ’ün haberi

 

Hakkari merkeze bağlı Geçitli'de aynı minibüsteki 9 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan mayınlı saldırının perde arkası gün yüzüne çıkıyor. Operasyonda yakalanan M.E. adlı teröristtin itirafı ile Hakkari'de İmam Aziz Tan'ı öldüren teröristlerle, Geçitli'yi kana bulayan teröristlerin aynı gruptan olduğu ortaya çıktı. Hakkari Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan M.E. adlı PKK'lının emniyetteki ifadesi, Geçitli saldırısı ile İmam Aziz Tan suikastının faillerinin aynı kişiler olduğunu ortaya koydu.

 

CAMİDE ABDESTSİZ KEŞİF

 

M.E.'nin ifadesine göre 'Medet' adlı teröristin yönettiği gruptan olan PKK'lılar, terör karşıtı söylemleri ile tanınan Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan'ı öldürmek için referandumdan harekete geçti. Abdestsiz olarak Tan'ın imamlık yaptığı camiye giderek teravih namazına giden teröristler, bölgede keşif yaptı. Teröristler sabah namazı saatlerinde ise Aziz Tan'ı 8 kurşunla şehit etti.

 

DAĞA GÖTÜRÜP İŞKENCE YAPTILAR

 

Daha sonra Tan'ı şehit eden canilerin de aralarında bulunduğu teröristler referandum için, harekete geçti. M.E.'nin itiraflarına göre örgüt, Kato Dağı'ndan 40 teröristi, Hakkari merkeze bağlı Kavaklı, Armutlu, Geçitli ve Marinos köylerine yerleştirdiğini aktardı. BDP'nin boykot kararını dayatmak için bölgede faliyet yürüten teröristler, Geçitli gibi 'evet' oyu kullanma eğiliminde olan Hakkarilileri, dağa kaçırarak işkence etti. M.E. referandum öncesi toplumsal olayların şiddetini arttırmak için PKK'lıların şehir merkezine geleceklerini aktardığı ifadesinde şu bilgileri verdi: "Şu an Hakkari merkez de daha önce GARE kampında örgüte yeni katılanlara askeri eğitim veren PKK'lı bir şahsın geldiğini ve halkı örgütlediğini biliyorum. 12 Eylül referandum sürecinde halkın sandığa gitmeme sebebi örgütün Hakkari üzerindeki yoğun baskısıdır."

 

NEDEN HEDEF GEÇİTLİ

 

Tehditle halkı sandıktan uzak tutan PKK'lı grup, Anayasa değişiklik paketinin geçmesiyle 'boykot' ve baskılara rağmen bölgede olumlu hava estiğini görünce yeniden eyleme geçme kararı aldı. Grup kan dökmek için ise sandığa giderek 'evet' oyu vermek isteyen, ancak silah zoruyla boykota katılmak durumunda kalan Geçitli köyünü seçti. Terörisler, örgütün 'eylemsizlik' kararının dolmasına 4 gün kala, yolda gerçekleşen saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

 

Tan'ı öldürüp kahkaha attılar

 

Terörist M.E. imam Aziz Tan'ın öldürülmesinin nedenlerini de polise anlattı. M.E., İmam Tan'ı öldüren teröristlerin olaydan bir gün önce abdestsiz olarak teravih namazı kıldıklarını ve çevrede keşif yaptıklarını anlattı. İmam Tan'ın Fethullah Gülen Cemaatine yakın biri olduğunu belirten M.E. teröristlerin katliam sebebini şöyle anlattı: "İmamı öldüren Bülent A. İsimli şahıstır. Bülent A., İmam Aziz Tan'ın Hakkari'de yaşayan gençleri sokak eylemlerinden uzaklaştırdığını, camiye gelen gençlere taş atmamaları, okumaları gerektiğini örgütten uzak durmalarını ve bu işinin sonu olmadığını, örgütün Kürt halkına acı ve ıstıraptan başka bir şey vermediğini, Kürt halkına en büyük acıları örgütün verdiğini söylüyordu. Teravih namazından önce verdiği vaaz da Ramazan ayında ölenler cennete gider dedi. Ben de onu cennete gönderdim diyerek yanındakilerle birlikte hep beraber kahkaha attılar."

 

Hedefleri genel seçimler

 

M.E. ifadesinde, teröristbaşının Türkiye'ye getirildiği tarih olan 15 Şubat ve Nevruz'un kutlandığı 21 Mart tarihleri başta olmak üzere 2011 milletvekili genel seçimlerine kadar şiddet eylemlerini tırmandıracağı bilgisini verdi. Örgütün Kürt halkını korkutma yönünde eylemler yapacağının altını çizen M.E., bu süreçte polislere karşı eylemlerin daha da artacağını söyledi. Devlet kurumlarına bombalı saldırıların olacağını ifadesinde dile getiren M.E., teröristlerin bölgedeki yurt, dershane ve öğretmenleri hedef alacağını söyledi.

 

Yeni Şafak

Etiketler :