"Katliam talimatını avukatlar getirdi"

"Katliam talimatını avukatlar getirdi"

KCK operasyonundaki teknik takip ve itirafçı ifadeleri, Öcalan’ın yakalandığı tarihten sonraki tüm kanlı terör olaylarına dair talimatların avukatlar üzerinden Kandil’e iletildiğini gözler önüne serdi.

Kemal Gümüş / İSTANBUL

PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonda İstanbul’da gözaltına alınan 46 şüpheliden 8’inin KCK önderlik komitesi üst düzey yöneticiliği, diğerlerinin de ‘üyelikle’ suçlandığı öğrenildi. Aralarında Dağlıca baskının da yer aldığı çok sayıda kanlı eylem talimatının da avukatlardan geldiği ifadelere yansıdı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından yürütülen soruşturma dosyasına giren PKK itirafçılarının ifadelerinde, Öcalan’ın avukatlarının talimatları hangi yöntemlerle PKK kamplarına aktardığı detaylarıyla yer alıyor. Öcalan’ın merkezinde olduğu talimatlarla silahlı eylemler uygulandığı, avukatların getirdiği talimatları örgüt mensuplarının yerine getirmemelerinin ise imkansız hale getirildiği, Öcalan’ın yakalanmasından günümüze kadar PKK’nın gerçekleştirdiği bütün eylemlerin talimat sistemiyle hayata geçirildiği kaydedildi. İşte tüm bu iddiaları destekleyen itirafçıların ifadeleri:

Avukatların muhatabı Karayılan

Dağlıca baskınına katılan Ruken-Beritan kod adlı F.A’nın 19 Aralık 2010 tarihli ifadesi: Görüşme yapıldığı zaman 3-4 gün sonra bu görüşme notları bizlere geliyordu. Bu kanal üzerinden verilen talimatlar doğrultusunda eylemlerimizi yapıyorduk.

PKK itirafçısı B.M’nin, 03 Temmuz 2010 tarihli ifadesi: Öcalan ile rutin olarak haftalık görüşme yapan ve Murat Karayılan ile doğrudan irtibatlı olan avukatlar, örgüt tarafından belirlenen gündeme ilişkin bilgiler ve aktarılacak konular hakkında Öcalan’a aktarımda bulunuyor. Bu görüşmeler sırasında Abdullah Öcalan tarafından da gündeme ilişkin, örgütsel değerlendirmeler yapılıyor. Öcalan’ın bu görüşmeler sırasında belirli örgütsel konularda bazen avukatlara bazen de avukatlar aracılığı ile örgüte iletilmek üzere üstü kapalı veya açık talimatlar veriyor.

Dündar: Öcalan adına konuşuyorum

PKK itirafçısı Doktor Dicle kod adlı S.S’nin 07 Ekim 2007 tarihli ifadesi: PKK 2003 yılında yapılan 9. Kongresi devam ederken Avukat İrfan Dündar söz aldı ve ‘Öcalan’ın yanından geldiğini, herkese selamının olduğunu, söylediklerinin iyi anlaşılmasını istediğini, bu kongreden savaş kararı çıkması gerektiğini’ söyledi.

Rızgar Siverek kod adlı B.D’in 25 Ekim 2007 tarihli ifadesi: Öcalan’ın talimatlarını getiren avukatlar direkt Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile görüşüyor. 2001 yılında avukat İrfan Dündar Kuzey Irak’ta bulunan kamplara geldi ve toplantılar yaparak örgüt mensuplarına Öcalan’ın talimatlarını anlattı.

‘ÖCALAN YENİDEN YARGILANACAK’

BDP’li milletvekili Hasip Kaplan, KCK davasıyla ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Kendisi de avukat olan Kaplan, “Bu dava asrın davası olacak. Öcalan bu davada tekrar yargılanacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.