Katliama nasıl sevindiler?

Katliama nasıl sevindiler?

İddianame'de Tuğ. Levent Ersöz ile SESAR Başkanı İsmail Yıldız arasında geçen telefon görüşmesinde 27 kişinin ölümüne neden olan HSBC saldırısı, hükümetin yıpratılması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İkili saldırıyı "Patlama işimize

İstanbul'da 6 yıl önce ülkeyi yasa boğan 27 kişinin öldüğü, 450 kişinin yaralandığı HSBC ve İngiliz Konsolosluğu'ndaki patlamalar, Ergenekon terör örgütü tarafından hükümetin yıpranması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
HÜKÜMET YIPRANIR

Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen örgüt üyelerinin, patlamadan iki gün sonra yapılan görüşme kayıtlarında "Patlama bizim işimize yaradı. Şimdi bir ekiple onu gözlüyoruz. Çok fazla deşifre olmamalıyız" sözleriyle patlamanın hükümeti yıpratmak için faydalı olduğu yönünde görüş birliği içinde oldukları görülüyor.

Ergenekon'un ikinci iddianamesine göre, evinde yapılan aramalarda fişleme kayıtlarıyla çok sayıda gizli belgeler bulunan 'Sarı Levent' lakaplı Levent Ersöz, 22 Kasım 2003 günü SESAR'ın Başkanı İsmail Yıldız'la bir görüşme yaptı. Duruşmalarda Levent Ersöz'ü tanımadığını öne süren İsmail Yıldız'la emekli Tuğ. Levent Ersöz arasındaki görüşme, önce DYP'deki çatlak seslerin giderilmesi için yoğun çaba sarfedilmesiyle başlıyor. 'Kıvanç Değirmenci' kod adlı İsmail Yıldız'la Ersöz, konuşmanın devamında İstanbul'da 2 gün önce yaşanan patlamalardan bahsediyorlar. Patlamalar hakkında değerlendirme yaparken Levent Ersöz, İsmail Yıldız'a, Ak Parti'yle ilgili bir şeyi kastederek "Alabildiniz mi onları?" diye soruyor.

DEŞİFRE OLMAYALIM

Yıldız da Ersöz'ün bu sorusuna, "Alamadık paşam, zannediyorum bu akşam operasyonu bitireceğiz. Tam 5 gündür uğraşıyoruz paşam. Patlama bizim işimize yaradı. Şimdi bir ekiple sürekli onu gözetliyoruz. Aslında aldığımız anda birçok şey kökünden değişebilecek. Çok fazla deşifre olmadan götürmeye çalışıyoruz' diye cevap vererek patlamalardan duyduğu memnuniyeti anlatıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :