Katliamı kahraman astsubay önledi

Katliamı kahraman astsubay önledi

Norveç'te Breivek'in yaptığı gibi bir katliama niyetli olduğu kamera görüntülerine yansıyan Topkapı saldırganı Elnadhwri'yi, Astsubay Torğut'un durdurduğu ortaya çıktı.

Libya uyruklu Samir Salem Ali Elnadhwri'nin Topkapı Sarayı saldırısında büyük can kaybı yaşanmasını, Jandarma Astsubayı Levent Torğut'un ve bazı jandarma görevlilerinin anında müdahalesinin önlediği görüntülerle ortaya çıktı.

KAMERAYA ÇEKTİ

Öldürülen Libyalı'nın sarayı bastığı anlar bir vatandaşın çektiği kamera görüntülerine yansıdı. Buna göre, saldırı sırasında, sarayın kapısının sol tarafındaki nöbetçi askerlerden biri ağacın arkasındaydı. Sağ taraftaki diğer asker ise hedef oldu. Ağacın arkasındaki asker, mermilerden sakınarak birliğe gidip saldırıyı haber verdi. Olay yerine gelen karakol komutanı Levent Torğut bir ağacı kendine siper ederek, saldırganla çatışmaya girdi. Sarayda o sırada 300'e yakınturist vardı. Saldırganın turistlere ulaşmasını da Torğut önledi. 25 kişilik şok mangası ise saldırganın etrafını çevirerek vatandaşların can güvenliğini sağladı. Bunun üzerine saldırgan Bab-ı Humayun kapısına kaçtı. Torğut, kapıya en yakın ağacı kendine siper ederek yarım saate yakın saldırganla çatıştı. Bu sırada saldırgan 300'den fazla pompalı tüfek fişeği ile 66 MP5 mermisi sıktı. Torğut mermisi bittiği halde, silahını gösterek jandarma şok timinin, ardından Özel Harekat timlerinin gelmesine kadar saldırganı oyalamayı başardı. Torğut, saldırganı durduramasaydı, Norveç'in Utoya Adası'nda Andreas Breivek'in bir benzer katliamı yaşanacaktı. Saldırganın İngilizceolarak, bir kaç kez "Norveç'teki gibi katliam yapacağım" diye bağırarak dile getirmesi kamera görüntülerine de yansıdı.

SİLAH TASARISI

Olay "Silah Yasa Tasarısı"nı da raftan indiriyor. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Feyzullah Kıyıklık, bütçe maratonu nedeniyle tasarıyla ilgili çalışmalara ocak ayından başlanabileceğini söyledi. - Sabah -
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.