Katliamın mimarına büyük ödül

Katliamın mimarına büyük ödül

İsrail terör ordusunun yeni Genelkurmay Başkanı, Gazze'de bin 500 kişiyi fosfor bombaları ile katleden ve Şaron'un sırdaşı olarak bilinen Yoav Galant.

İsrail terör ordusunun yeni Genelkurmay Başkanı, Gazze'de bin 500 kişiyi fosfor bombaları ile katleden ve Şaron'un sırdaşı olarak bilinen Yoav Galant. Mavi Marmara baskını yüzünden Şubat ayı beklenmeden görevden alınan Gabi Aşkenezi'nin yerine daha vahşi bir ismin gelmesi tepki çekti.

Ehud Barak, Gazze katliamını komuta eden General Yoav Galant'ı, Mavi Marmara baskınından dolayı görevini terk etmek zorunda kalan Aşkenazi'nin yerine yeni genelkurmay başkanı olarak seçti. Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak, Gazze Savaşı'na komuta eden ve savaşın devam etmesi için ısrar eden Güney Bölgesi Komutanı General Yoav Galant'ı yeni genelkurmay başkanı olarak seçti.

Siyonist başbakanlardan kasap lakaplı Ariel Şaron'un askeri danışmanlığını da yapan Yoav Galant, Şaron'un yurtdışı gezilerine katıldığı ve özellikle Rusya'daki görüşmelerinde yanında bulunduğu için "Şaron'un sırdaşı" olarak adlandırılıyor.

Yoav Galant'ın Aralık 2008'de Gazze'ye açılan savaşı planladığını ve bizzat yönettiğini belirten Siyonist işgal devleti medya kaynakları, Gazze içindeki bazı operasyonlara katıldığını, savaşın devam etmesi ve Gazze içlerine daha çok girilmesi için ısrar ettiğini fakat Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi'nin savaşa son verilmesi emrini verdiğini ifade ediyor.  (Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler :