Kaya Boztepe, "Adalet yerini buldu.

Kaya Boztepe, "Adalet yerini buldu.

Ermeni Tasarısının ABD Temsilciler Meclisinin gündemine alınmamasını Türklerin birliğinin getirdiği bir başarı olarak değerlendiren Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe nasıl başarıya ulaştıklarını anlattı.

Boztepe, "Adalet yerini buldu. Tarihi politikacılar yazamayacak. Nefret politikasına dayalı emelleriyle parakazanan Ermeni Diasporası bir kez daha gereken cevabı aldı. TADF olarak Amerika'da yoğun bir şekilde ATAA ve TCA ile el ele yürüttüğümüz kampanya sonuç verdi" dedi. Boztepe şöyle devam etti:

"Başta bu kampanyayakatılarak binlerce e-mail ve fax gönderen, Kongre'nin telefonlarını kilitleyen vatandaşlar ve soydaşlarımız olmak üzere, ATAA Başkanı Sayın Günay Evinch ve son derece başarılı bir koordinasyon ile mesajlarımızı Kongre'ye ulaştırma konusunda büyük bir başarıya imza atan TCA ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çalışma 'Birlikten kuvvet doğar' atasözünü bizlere bir kez daha hatırlatan bir çalışma olsa da her şey bitmiş değil.

Gelecek dönem Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunlukta olması, dostlarimizin daha etkin konumda olmaları bir avantaj olsa da Türkler artık savunmayı bırakarak, kendi ajendamız ve öncelikle yapmamız gereken konular üzerine de aynı şimdi olduğu gibi birlik ve beraberlik içersinde çalışarak, kendi hedeflerimizi tespit edip, bu hedeflere nasıl ulaşacağımız konusunda buluşmak zorundayız. Ortak paydalar dışında konuşacak, zaman harcayacak lüksümüz olmadığını düşünüyorum. Şu an hala Kongre'de çalışmanın kapanmasını bekleyen ATAA Başkanı Sayın Günay Evinch'le beraber tekrar ortak bir açıklama yaparak halkımızı bilgilendireceğiz." 

Etiketler :