KAYAK YAPAN GAZETECİLER TÜRKİYE’DE BULUŞUYOR

KAYAK YAPAN GAZETECİLER TÜRKİYE’DE BULUŞUYOR

Uluslararası Kayak Yapan Gazeteciler Federasyonu (SCIJ) üyeleri 2012 yılında Erzurum ve İstanbul’da buluşacak.

Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’ndan sonra Türkiye, önemli bir kış sporları etkinliğine daha ev sahipliği yapacak. Uluslararası Kayak Yapan Gazeteciler Federasyonu (SCIJ) 2012 yılı Genel Kurulu’nu Erzurum’da düzenleyecek.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkısıyla gerçekleştirilecek toplantı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’deki kış turizmi ve sporları potansiyeline dikkatleri daha da çekecek olan bu toplantı için Türkiye’ye 300’e yakın gazeteci gelecek.

 

1951 yılında İsviçre’de kurulan ve 44 ülkeden basın kartlı, kayak yapan binlerce gazetecinin üye olduğu SCIJ, her yıl bir ülkede uluslararası genel kurul toplantısını düzenliyor. 2011 yılındaki toplantısını Kanada’da yapan Federasyon’a üye gazeteciler, toplantıya katılan gazetecilerin aktarımlarıyla o ülkenin kış turizmi potansiyelinin tüm dünyada tanınmasını sağlıyor ve ülkenin tanıtımını yapıyor.

 

2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan SCIJ, soğuk savaş döneminde gazetecilerin meslek çerçevesi içinde dostluk ilişkisi gerçekleştirmesini amaçlamış. SCIJ üyeleri birbirleriyle mesleki dayanışma içine girerek, haber paylaşımı yapıyorlar. Türkiye, 2009 yılında Fas, Marakeş’te yapılan toplantıda, 2012 yılı için adaylığını koyarak bu toplantıyı düzenlemeye hak kazandı.

 

44 ülkenin en yaygın ve değişik medya kurumlarında çalışan gazetecilerin üye olduğu SCIJ toplantıları sonrasında, toplantının yapıldığı ülkeyle ilgili en az 400-500 yayın çıktığı belirtiliyor. Bu açıdan Türkiye’ye toplantıya katılmak ve kayak yapmak amacıyla gelecek 300 gazetecinin Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıda bulunacağı düşünülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :