Kaybolan uçakta 1 de Türk yolcu var

Kaybolan uçakta 1 de Türk yolcu var

Kayıp olan Fransız havayolu şirketi Air France'a ait yolcu uçağında 60 kadar Fransız yolcunun bulunduğu bildirildi. Diğer yolcuların ülkeleri ise şöyle;

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız hava yolu şirketi Air France'a ait Airbus uçağında bir Türk yolcunun da bulunduğu bildirildi.

Türk yolcunun isminin, Fatma Ceren Necipoğlu olduğu, Necipoğlu'nun Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğu öğrenildi. Fatma Ceren Necipoğlu'nun 1972 doğumlu olduğu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Yapım Bölümü'nde öğretim görevlisi olduğu ifade edildi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Air France sözcüsü Jorge Asunçao, yaptığı açıklamada uçaktaki 216 yolcunun büyük bölümünün Brezilyalı ve Fransız olduğunu belirtti.

Yolcu listesinde bir Türk yolcunun da bulunduğunu açıklayan sözcüye göre uçakta 80 Brezilyalı ve 73 Fransız bulunuyor.

Sözcü, uçakta 18 Alman, 9 İtalyan, 6 Amerikalı, 5 Çinli, 4 Macar, 2 İspanyol, 2 İngiliz, 2 Faslı ve 2 İrlandalı olduğunu söyledi.

Sözcüye göre uçakta, bir Türk, bir Angolalı, bir Arjantinli, bir Belçikalı, bir İzlandalı, bir Norveçli, bir Polonyalı, bir Rumen, bir İsviçreli, bir Rus, bir Slovak, bir İsveçli ve bir Filipinli bulunuyor.

Etiketler :