Kayıp 2 Türk’ün otomobilini Esed'in askerleri kullanıyor

Kayıp 2 Türk’ün otomobilini Esed'in askerleri kullanıyor

Suriye'de çatışmanın ortasında kalan Türklerden bir aydır haber alınamıyor. .

2 Haziran günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki evinden kendine ait aracıyla Suriye'ye giden Sedat Sakin ve Cemal Buzger (39) bir aydır kayıp. Sakin ve Buzger aileleri tüm girişimlerine rağmen çocuklarından haber alamamanın acısını yaşıyor. Sakin ailesi, oğullarının 31 R 0456 plakalı otomobilini Sarmada'da Suriyeli askerlerin kullandığını öğrendiklerini aktardı.

        Suriye'nin Halep kentinde yaşayan öksüz kuzenlerini olayların içinden çekip almak için 2 Haziran 2012 günü Reyhanlı'daki evinden sabah saatlerinde çıkan Sedat Sakin, yanına arkadaşı Cemal Buzger'i de alarak 31 R 0456 plakalı aracıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmıştı. Sakin ve Buzger'in Suriye'ye giriş yaptıktan sonra yaşadıkları süreci Sedat Sakin'in Halası Vedat Sakin şöyle anlattı: "2 Haziran günü saat 15.00 gibi Sedat beni Suriye hatlı olan bir telefondan aradı. Suriye'ye giriş yaptıklarını, ancak girişten hemen sonra çatışmanın ortasında kaldıklarını ve o çatışma bölgesinden kaçtıklarını söyledi. Nerede olduklarını sorduğumda bilmediğini, bir köye geldiklerini, yanındaki arkadaşını vereceğini, onun yerlerini bana ileteceğini söyledi. Telefonu arkadaşına verdi, ama o an hat kesildi. Aradım ama telefona ulaşamadım. İleriki günlerde beni aradıkları telefonu aradığımda çaldı, ancak açan olmadı."

        Çatışmanın ardından saklandıklarını ve geleceklerini düşündüklerini de sözlerine ekleyen Hala Sakin, "Aradan 2- 3 gün geçti. Haber alamadım Sedat'tan. Hemen polise ve konsolosluğa bilgi verdim. Kendilerine bu isimli kimsenin gelmediğini, arayacaklarını söylediler. Ancak bir ay geçti halen haber alamadık." ifadelerini kullandı.

        Öksüz kuzenlerini Suriye'de yaşanan çatışma ortamından kurtarmak için günübirlik olarak oğullarının Suriye'ye gittiğini gözyaşları içinde anlatan Sedat Sakin'in anne ve babası Velid-Fatma Sakin, oğullarının sağ olarak kendilerine bir an önce teslim edilmesini istedi.

        TC Dışişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği başta olmak üzere Suriye'deki ilgili makamlara bilgi verdiklerini söyleyen baba Velid Sakin, Özgür Suriye Ordusunda görevli üst düzey yetkililerle de bağlantı kurduklarını, ancak oğullarından haber alamadıklarını belirtti.

        "OĞLUMUN ARACINI SURİYE ASKERLERİ KULLANIYORMUŞ"

        Suriye'deki çatışma ortamından dolayı kendilerinin gidip oğullarını arayamadıklarını söyleyen Velid Sakin, "İlgili devlet makamlarına oğlumuzun kayıp olduğu bilgisini verdik. Ayrıca muhalif Suriyelilerle de görüştük. Onlar da arıyorlar. Son olarak bize oğlumun aracını, yani 31 R 0456 plakalı otomobilini Sarmada'da Suriyeli askerlerin kullandığını söylediler. Ancak bunu doğrulatamadık." dedi.

        Anne Fatma Sakin ise gözyaşları içerisinde "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Oğlum sağ, bunu biliyorum. Oğlumu bana getirsinler." şeklinde konuştu.

        KÜÇÜK VELİD VE FATMANUR BABALARININ YOLUNU GÖZLÜYOR

        Eşini 2 Haziran sabahında yolcu ettiğinde böyle acı günleri yaşayacağını aklına hiç getirmediğini gözyaşlarına boğularak zorlukla anlatan Sedat Sakin'in eşi Tülay Sakin (24), 2 yaşındaki oğlu Velid ve 4 yaşındaki kızı Fatmanur'a sarılarak teselli buluyor. Eşinin ölmediğini, bunu hissettiğini söyleyen Tülay Sakin, "Eşim ölmedi bunu biliyorum. Yetkililer bize geri getirsinler." dedi.

        BUZGER AİLESİ YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

        Öksüz kuzenlerini yaşanan çatışma ortamından kurtarıp Türkiye'ye getirmek için pasaportlu olarak Türkiye'den çıkış yapan Sedat Sakin'e eşlik eden Cemal Buzger'den de haber alamayan ailesi perişan oldu. Cemal Buzger'in abisi Cuma Buzger, 2 Haziran tarihinden itibaren kardeşinden haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini, zaman ilerledikçe de bu endişelerinin büyüdüğünü söyledi.

        Yaptıkları tüm girişimlere rağmen kayıp 2 Türkün bulunması için herhangi bir adım atılmamasından yakınan Sakin ve Buzger aileleri yetkili makamların konuyla bir an önce ilgilenmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.