Kayıp dosya takibe takıldı!

Kayıp dosya takibe takıldı!

Ergenekon sanığı ile Gürsel Tekin'in Yargıtay'daki dosyasını konuşurken dinlemeye takılan eski Adalet Bakanı Moğultay hakkında soruşturma başlatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in “Resmi evrakta sahtecilik” suçlamasıyla yerel mahkemeden aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde bulunan dosyasında bazı belgelerin kaybolması üzerine başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Milletvekili olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma yapılmayan Gürsel Tekin'in dosyasını kaybeden diğer kişilerle ilgili soruşturma sürüyor.

Rezil oluruz çözülmesi lazım
Konuyla ilgili avukat ve mahkeme katibi soruşturulurken, savcılık ses kayıtlarını da incelemeye aldı. Tekin'in Yargıtay'da bulunan dosyasıyla ilgili, Ergenekon kapsamında yürütülen adil yargılamayı etkileme soruşturması kapsamında yargılanan sanık avukat Ali Hadi Emre ile Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay'ın arasında geçen, “Rezil oluruz, çözülmesi lazım” sözleri incelemeye alındı. Moğultay ve Emre arasında geçen sözleri soruşturma kapsamında incelemeye alan savcı Murat Demir'in önümüzdeki günlerde Moğultay ve Emre'nin ifadesini de alabileceği öğrenildi.

Tekin'in Yargıtay'daki kayıp dosyasına ilişkin soruşturmaya dahil olan Moğultay ve Emre'nin teknik takibe takılan konuşmasında ilginç ayrıntılar vardı.

Tekin ileride zor durumda kalır
Tekin'in dosyasının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Emre, “Rezil oluruz çözmemiz lazım, Tekin'i ileride bir yerlere getirilir, ileride de o dosya onanırsa güç durumda kalırlar, hatırlat” cümlesini sarf ediyor. Moğultay ise “Tabi, tabi” karşılığını veriyor. İkilinin Tekin'in dosyasının Yargıtay'da onanmaması için çalışma yaptığı görülürken savcılık kaybolan dosyada iki ismin rolünün olup olmadığının araştırmasını yapacak.

Seçimden hemen önce kayboldu
Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde yıkılması gereken sinemaya ruhsat vermekle suçlanmış ve “resmi evrakta sahtecilik” yapmak suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekin'in temyiz dosyası ardından Yargıtay'a ulaştı. Ancak son genel seçimler öncesinde Tekin'in milletvekili olmasının önünü kapatacak olan dosyadaki bazı evraklar Yargıtay'daki dosyadan yok oldu. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. STAR GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.